(P) Cumpărare apartament când ai copii – Top 7 criterii pe care să le îndeplinească noua locuință

(P) Cumpărare apartament când ai copii – Top 7 criterii pe care să le îndeplinească noua locuință

Când apar copiii, mai mult, încep să se facă și mărișori, apare firesc nevoia de a te muta într-un apartament mai mare, fie cu 3 camere sau cu 4. Provocările sunt numeroase când vine vorba de alegerea noii locuințe care să aducă mai mult confort întregii tale familii.

Este important ca prima dată să îți notezi criteriile pe care să le îndeplinească apartamentul cel nou. Acest articol te va ajuta în acest sens.

În al doilea rând, familiarizează-te cu prețurile. Găsești apartamente de vânzare pe Storia.ro și vei vedea că ți se comunică prețul mediu al apartamentelor, potrivit criteriilor tale de căutare (oraș, număr de camere, cartier).

Ce ar trebui să îți ofere apartamentul cel nou dacă ai copii, afli din rândurile de mai jos.

1. Să aibă grădinițe, școli aproape

Este important să nu trebuiască să faci drumuri lungi pentru a-l duce pe cel mic la grădiniță. Este vorba de o semnificativă economie de timp și de confort.

Când vine vorba de mersul la școală, cu siguranță vrei să ai liniștea că poate merge și singur de la o vârstă mai mărișoară, iar cel mai simplu este ca instituția să fie în preajma casei.

2. Să fie bine conectat la mijloacele de transport în comun

Cât timp este mic, îl duci tu la grădiniță, apoi în clasa 0, în clasa I, a II-a, la fel, mergi cu el până la școală. La un moment dat face vârsta când va fi nevoie să îl lași singur să plece. Va fi suficient de mare. Va vrea să se întâlnească și cu prietenii în oraș în zilele de weekend.

Este bine ca apartamentul să fie conectat la mijloacele de transport în comun, să poată ajunge ușor în ariile sale de interes, fie școală, liceu, centru.

3. Să fie decomandat

Atât voi, părinții, cât și copiii, mai devreme sau mai târziu simțiți nevoia de mai multă intimitate. Dacă accesul în fiecare cameră se face în mod separat, dintr-un hol, fără a fi nevoie așadar sa treci printr-o altă încăpere, este ideal.

De asemenea, când ai copii gătitul devine involuntar o prioritate. Prin urmare, acordă mai multă atenție apartamentelor cu bucătării închise, astfel încât mirosul să nu se împrăștie prin întreaga casă.

4. Să existe în apropiere un parc

Cât este mic îl plimbi zilnic afară. Apoi se face mare și vrea să se joace. Dacă vrei să îl încurajezi să facă cât mai multă mișcare, fie că este vorba de role, bicicletă, trotinetă, atunci un parc în apropiere, pentru a avea liniștea că există un loc sigur unde se poate plimba și juca, este mai mult decât ideal.

5. Să fie renovat

Când ai copii, timpul capătă alte dimensiuni. Îi duci la grădiniță, te ocupi cu ei de teme, mergeți la activitățile extrașcolare s.a.

Dacă achiziționezi un apartament care trebuie renovat, trebuie să știi că nu te vei putea muta în timp scurt. Un proces de renovare se poate întinde pe o perioadă mai lungă decât crezi, mai ales dacă timpul nu îți permite să te dedici suficient.

Totodată, renovarea unui apartament înseamnă destul de multă implicare din partea ta, deși ai niște meșteri angajați. Este un pic cam mult să te împarți între job, copii, treburi casnice, renovare apartament.

6. Să aibă suficient spațiu de depozitare

Mai multe persoane în familie înseamnă și nevoia de mai mult spațiu de depozitare. Încă de când are câteva luni parcă vrei un dulap doar pentru bebe la bucătărie, unde să îi așezi cele necesare pentru el. Apoi, este nevoie de spațiu pentru toate accesoriile care apar în diferitele etape de vârstă, fie că este vorba de premergător, trotinetă, jucării ș.a.

7. Să fie într-un cartier bun

Fiecare oraș are cartierele lui de top și unele aflate la polul opus, unde și prețurile apartamentelor sunt mai mici. Un cartier bun înseamnă să aibă renume, recomandări bune. Înseamnă că este liniștit, bine iluminat, are spații verzi, locuri de parcare, este curat, ordonat. Autoritățile își dau interesul pentru amenajarea lui, lucru care se observă cu ochiul liber.

În București poți vedea într-un cartier spații frumos amenajate, garduri, flori, copaci, toate foarte bine întreținute. Nu înseamnă că aceeași grijă și curățenie o vei întâlni și într-un alt sector, în alt cartier.

Este important când ai copii să alegi locuința privind în viitor, gândindu-te la confortul întregii familii. Nu te grăbi, analizează în detaliu ofertele de apartamente pentru că este o achiziție pe termen lung care este necesar să vă asigure starea de bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial