(P) Cum transformi un apartament sau o casă în chiria perfectă pentru turiști

Turismul începe, cu pași mici dar siguri, să revină la normal. Iar asta înseamnă că încep să apară noi oportunități. Dacă iei în calcul să devii proprietar și să îți pui apartamentul la dispoziția turiștilor pentru perioade scurte de timp, prin terți precum Booking sau Airbnb, e important să cunoști piața, dar și să iei contact cu nevoile pe care le au turiștii atunci când vizitează țara noastră, respectiv orașul sau satul în care este situată locuința pe care ești dispus să o închiriezi. De aceea, ne-am gândit la câteva recomandări care ar putea fi utile în orice împrejurare și care te-ar ajuta să obții un preț mai bun și să oferi servicii de calitate într-un domeniu tot mai competitiv:

Păstrează o atmosferă veselă și luminoasă

Oricât de mult ai aprecia, în propria locuință, piesele clasice de mobilier și designul sobru, locuințele destinate închirierii trebuie să îndeplinească niște criterii de design mai comerciale. Oamenii merg în vacanță să viziteze, să se relaxeze, să se bucure de timpul liber. De aceea, e important să le oferi o atmosferă caldă, veselă și luminoasă. Optează pentru culori deschise și pasteluri, asigură-te că lumina naturală nu este obturată de piese de mobilier masive, folosește lustre și corpuri de iluminat din belșug și ușor de reglat la diferite intensități.

Ține cont de nevoia de locuri de dormit

Bineînțeles, nu vei putea transforma un apartament de două camere într-unul cu cinci dormitoare, dar ia în calcul și posibilitatea ca chiriașii tăi temporari să fie un grup de prieteni sau o familie cu copii, nu doar persoane singure sau cupluri. Înlocuiește locurile de șezut din sufragerie cu o canapea extensibilă, care să poată fi folosită și ca loc de dormit, la nevoie și în dormitoare optează pentru paturi single, care se pot alipi cu ușurință pentru a forma unul dublu confortabil. În acest fel, le vei oferi mai multă flexibilitate în ceea ce privește dormitul, atunci când au de făcut o călătorie de afaceri sau una cu prietenii.

Asigură-te că au la dispoziție toate textilele necesare

Nu e nevoie să oferi halate de baie, dacă nu ai pretenția să intri în categoria de 4+ stele, dar prosoapele, așternuturile, pernele și pilotele trebuie să fie în număr suficient pentru capacitatea maximă a locuinței. Eventual, poți discuta cu ei înaintea vizitei, pentru a te asigura că le oferi toate aceste obiecte textile în cantitatea necesară pentru șederea lor. De asemenea, ca regulă generală, poți depozita câteva astfel de obiecte de rezervă într-un dulap, pentru a le avea la îndemână în cazul în care au nevoie să suplimenteze.

Investește în electrocasnice

Dacă șederea turiștilor care îți vizitează locuința nu depășește câteva zile, nu e nevoie să aglomerezi spațiul cu un aspirator voluminos sau cu alte electrocasnice mari. Însă, unul vertical și unul pentru firimituri ar putea fi folosite cu recurență, de exemplu, de o familie cu copii, care își petrece două săptămâni în apartamentul tău. Frigiderul este obligatoriu – asigură-te că acesta este igienizat la fiecare curățenie după turiștii precedenți. O mașină de spălat automată ar putea fi, de asemenea, valoroasă, în cazul unei vizite prelungite. Dacă bucătăria nu este suficient de spațioasă pentru un aragaz cu cuptor, ar fi bine să le oferi măcar o plită electrică cu două ochiuri, pentru eventualitatea în care vor să își pregătească micul dejun la cazare. Toasterul și prăjitorul de pâine sunt opționale, cu atât mai mult cu cât, din considerente ce țin de igienă, probabil că nu vor fi folosite prea mult. În schimb, un espressor de cafea cu capsule ar putea fi foarte apreciat, la fel și un fierbător. Raportează-te la nevoile pe care le ai tu însuți în concediu și cu siguranță îți vei da seama cu ce poți completa locuința, pentru a face șederea turiștilor cât mai confortabilă.

Oportunitățile pentru acest gen de turism nu se mai limitează, în prezent, la zonele montane și la cele de pe litoral. Orașele pot fi destinații de afaceri și nu numai, iar localitățile din zone rurale cu peisaje pitorești sunt din ce în ce mai căutate. Dacă ai o locuință într-un astfel de loc, cu siguranță există o cerere turistică pentru aceasta. Asigură-te că o amenajezi cât mai confortabil pentru potențialii chiriași temporari și oferă-le servicii de cazare de calitate, pe care și tu le-ai aprecia din postura lor.

Sursă foto: Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial