(P) Cum transformi o garsonieră banală într-un spațiu funcțional și cu personalitate, în cinci pași simpli

Entuziasmul de a te muta într-un loc nou, indiferent dacă este prima ta locuință proprie sau un spațiu închiriat într-o zonă mai bună, poate, ține în mare parte de procesul de redecorare. Atunci când acest spațiu este limitat, cum se întâmplă în cazul garsonierelor sau al apartamentelor tip studio, trebuie să acorzi mai multă atenție detaliilor și să te asiguri că îi conferi personalitate fără a-l supraaglomera.

Pe de altă parte, funcționalitatea primează în orice locuință, iar în această privință, este preferabil să nu faci compromisuri. Din fericire, poți îmbina utilul cu plăcutul și vei găsi soluția pentru a te bucura de estetic și funcționalitate. Iată cum poți transforma o garsonieră banală într-un spațiu funcțional și cu personalitate, în cinci pași simpli:

1. Găsește-ți inspirația în artă

În loc să decorezi peretele preferat cu o mulțime de tablouri mici, optează pentru unul de dimensiuni mai ample. În acest fel, camera nu va părea supraaglomerată. În ceea ce privește obiectele de decor, dar și cele de mobilier, acolo unde se pretează, alege variante transparente, confecționate din sticlă sau acril. Măsuța de cafea, scaunele din zona de dining, dar și decorațiunile transparente nu vor obtura privirea de ansamblu și vor crea impresia unui spațiu mai mare și mai aerisit.

2. Depozitează pe vertical

Când vine vorba despre dulapuri, corpuri de mobilier pentru baie sau bucătărie, pantofare și alte soluții de depozitare, fie ele și deschise, optează pentru variantele verticale. Chiar dacă nu ți-e la îndemână să depozitezi până în cel mai înalt punct al camerei, poți folosi cutii de depozitare pe care să le pui deasupra dulapurilor și în care să păstrezi lucrurile de care nu te folosești foarte des – cum ar fi echipamentul de snowboarding, în timpul verii.

3. Definește și pune în valoare fiecare spațiu 

Covoarele, separatoarele de cameră și perdelele folosite pentru a diviza spațiul ar trebui să devină aliații tăi în această misiune. De asemenea, e important să delimitezi fiecare zonă, chiar dacă spațiul este limitat. De exemplu, pentru zona de relaxare, sunt suficiente un fotoliu extensibil și una dintre numeroasele comode tv moderne și minimaliste – în acest fel, colțul dedicat lecturii și vizionării serialelor preferate va deveni un 2 în 1 funcțional. Totodată, vei reuși astfel să separi zona de dormit de cea de entertainment, fără a asocia patul sau canapeaua cu ecranul televizorului. Pentru a valorifica spațiul și a-l face să pară mai mare și mai aerisit, este recomandat să optezi pentru culori deschise, pasteluri, nuanțe de ivoriu și nude, puse în valoare de accente aurii sau bronz ori de nuanțe vibrante de galben, oranj, albastru sau verde.

4. Mergi la sigur cu formele rotunjite

Oricât de tentant și la îndemână ar fi să alegi piese de mobilier și decorațiuni rectangulare, pe care le găsești cu ușurință în toate magazinele de specialitate, alege să investești mai mult timp în procesul de căutare, pentru a adăuga rotunjimi cu ajutorul acestora. Dacă la canapea și fotolii este mai dificil să faci asta, măsuța de cafea sau oglinda din hol sunt obiecte banale, pe care le vei găsi în forma dorită. Cu ajutorul lor, locuința ta nu va căpăta aspectul unei cutii de chibrituri, unde totul este așezat la dungă.

5. Fă ordine des și renunță la lucrurile pe care nu le folosești

Minimalismul este deja un curent în ceea ce privește stilul de viață, dar, nu e nevoie să ajungi în această extremă pentru a te simți bine într-o garsonieră. E important, însă, să faci și să păstrezi ordinea, dar și să renunți la acele obiecte pe care nu le folosești. De la îmbrăcăminte, la obiectele de decor care nu îți mai plac, câte o sesiune de decluttering la fiecare câteva luni te va ajuta să îți păstrezi locuința curată și aerisită.

Senzația de spațiu aerisit poate fi creată cu ajutorul acestor trucuri, fără ca tu să fii nevoită să faci compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea locuinței tale. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial