(P) Cum să-ți scazi cheltuielile cu mașina

Mașina a devenit un lux care pune presiune din ce în ce mai mare pe bugetul lunar al familiei tale? Atunci, este timpul să iei măsuri și să încerci să îți găsești niște soluții astfel încât să gestionezi mai bine cheltuielile cu mașina. Ce poți să faci? Descoperă, mai jos, câteva sugestii.

Vinde-o


Prima sugestie pe care o avem pentru tine ar fi să vinzi mașina, dacă nu ai neapărat nevoie de ea. Astfel, nu doar că nu vei mai cheltui bani cu întreținerea ei și carburantul, dar vei putea obține și o sumă importantă de bani. Banii pe care o să-i primești în urma vânzării autoturismului tău o să poți să-i depozitezi într-un cont de economii sau, mai bine, să-i investești în dezvoltarea afacerii tale (dacă ești antreprenor), la bursă sau în achiziția de titluri de stat. Înainte să iei o hotărâre fermă în privința vânzării autoturismului personal, ar fi bine să te gândești dacă nu ai nevoie, cu adevărat, de ea. Pentru că, de exemplu, dacă locuiești în Otopeni și lucrezi în București, atunci nu ar fi o mișcare deșteaptă să rămâi fără mașină, în condițiile în care cu mijloacele de transport în comun ai face foarte mult pe drumul până la serviciu. Dacă te afli în situația descrisă anterior, mai potrivit ar fi să te gândești cum poți să economisești lunar, mai mult, ca să-ți poți permite să folosești mașina.

Vinde mașina și închiriază una de la o companie de leasing operațional

În situația în care ai nevoie de o sumă de bani rapid ca să faci față cheltuielilor în creștere din ultima perioadă, dar îți trebuie și o mașină, cel mai bine ar fi să vinzi autovehiculul pe care îl ai și să închiriezi un autovehicul de la o companie de leasing operațional. Un acord încheiat cu o companie de leasing operațional îți va permite să folosești o mașină modernă, în schimbul plății unei rate lunare fixe. De asemenea, un contract de leasing financiar are marele avantaj că nu presupune să achiți un avans. Totodată, ratele lunare vor fi fixe, pe toată durată acordului semnat cu respectiva companie de leasing operațional.

Rata lunară pe care o vei avea de achitat va depinde, printre altele, de valoarea mașinii închiriate, de durata contractului și de kilometri parcurși anual. Dacă vrei să afli cât vei avea de plătit, lunar, pentru o mașină închiriată, găsești aici un calculator rate la leasing operațional.

Circulă mai puțin

O altă sugestie pe care o avem pentru tine ar fi să-ți păstrezi mașina, dar să o folosești foarte rar. Astfel, vei cheltui, lunar, mult mai puțini bani pe carburant. Ca să ajungi dintr-un punct în altul, fără mașină, ai putea să folosești mijloacele de transport în comun sau bicicleta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial