(P) Cum să-ţi renovezi garsoniera cu bani puţini

Renovarea unei case înseamnă o serie de cheltuieli serioase, pe care de multe ori nu ţi le permiţi. Însă dacă ai un plan bine pus la punct, îţi poţi renova garsoniera  chiar şi cu bani mai puţini, iar rezultatul poate fi unul inedit. Pentru astfel de situaţii îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi, pentru a-ţi renova garsoniera chiar şi cu un buget redus.

Apelează la meşteri pentru operaţiunile importante

Atunci când vrei să renovezi o garsonieră şi nu ai un buget foarte mare la dispoziţie, ar fi ideal să apelezi la ajutorul unor meşteri, care să rezolve rapid treburile mai complicate. Dacă vei face totul singur, există riscul ca unele operaţiuni să nu iasă aşa cum îţi doreai. În astfel de cazuri va trebui să cumperi din nou alte materiale, ceea ce înseamnă o nouă cheltuială. Vopsitul pereţilor sau montarea unei piese de mobilier sunt lucruri destul de simple, dar repararea unei instalaţii electrice sau înlocuirea unei chiuvete necesită puţin ajutor.

Începe cu schimbări mici

Poate că îţi doreşti să îţi transformi complet garsoniera, însă trebuie să te gândeşti în primul rând la buget, aşa că ar fi recomandat să începi cu schimbări mici. Spre exemplu, poţi alege un model nou de faianţă în baie sau poţi înlocui perdeaua de la duş cu un perete transparent din plastic sau din sticlă. 

Improvizează şi fii cât mai creativ

Dacă parchetul din living este destul de vechi, dar nu îţi permiţi să îl înlocuieşti, îl poţi acoperi cu o mochetă. În funcţie de culoarea canapelei, poţi opta pentru o mochetă crem sau vişinie, pe care o poţi aplica foarte uşor, dacă ai măsurile corecte. De asemenea, anumite defecte din pereţi pot fi mascate cu ajutorul unui tablou sau a unor piese decorative.

Nu uita că poţi schimba foarte uşor atmosfera dintr-o cameră vopsind pereţii într-o altă nuanţă, folosind o vopsea lavabilă. Acest lucru îl poţi face chiar tu, fără să fie nevoie să apelezi la meseriaşi, aşa că vei economisi nişte bani.

Alege câteva piese de mobilier noi

Să cumperi un întreg mobilier nou poate fi destul de costisitor, însă poţi alege doar câteva piese noi, pentru a oferi un alt look locuinţei tale. Spre exemplu, în locul măsuţei de cafea din living şi a fotoliilor masive, poţi alege un lampadar elegant şi câţiva tabureţi. De asemenea, în bucătărie poţi opta pentru o masă nouă, iar dulapul cel vechi îl poţi vopsi sau colanta, pentru a ascunde zgârieturile sau petele. 

 Decorează unul dintre pereţi

Poţi schimba destul de mult atmosfera dintr-o cameră, decorând unul dintre pereţi. Acest lucru nu este foarte costisitor şi îţi permite să faci alegeri creative. Spre exemplu, poţi opta pentru un tapet doar pentru unul dintre pereţi sau poţi alege câteva stickere de dimensiuni mai mari, care se lipesc foarte uşor.

Redecorează cu ajutorul plantelor

O metodă creativă şi ieftină de a decora o încăpere poate fi cu ajutorul plantelor de interior. Cu doar câteva ghivece poţi schimba atmosfera dintr-o cameră, şi în acelaşi timp, plantele vor aduce prospeţime şi bucurie casei tale. Iar dacă nu petreci foarte mult timp pe acasă, poţi alege plante mai rezistente, uşor de întreţinut, cum ar fi cactusul, dracena sau bambusul.

Dacă vei ţine cont de sfaturile pe care ţi le-am oferit, îţi vei putea renova garsoniera fără să faci o investiţie prea mare. Ocupă-te singur de operaţiunile mai simple, iar pentru cele complicate, nu uita să ceri o mână de ajutor. Nu începe cu schimbări foarte mari şi asigură-te că ai făcut toate reparaţiile necesare, înainte de a începe să amenajezi interiorul. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial