(P) Cum să-ți închiriezi o flotă de mașini pentru afacerea ta

Deții o firmă și vrei să închiriezi o flotă de mașini pentru afacerea ta? Atunci, ar fi bine să știi că ai la îndemână două opțiuni de închiriere – un contract de leasing financiar sau unul leasing operațional. Chiar dacă să închiriezi o flotă de mașini poate părea extrem de complicat, lucrurile nu sunt deloc dificile. Respectă pașii următori și o să-ți închiriezi rapid o flotă auto pentru firma ta.

Documentează-te

Primul pas ar fi să înţelegi foarte bine ce presupune un contract de leasing operaţional, respectiv un acord de leasing financiar.  Întocmeşte-ţi o listă cu avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de leasing. Un dezavantaj comun al celor tipuri de leasing este că maşinile pe care le vei folosi pentru firma ta vor fi deţinute de compania de leasing financiar sau de cea de leasing operaţional. Un alt dezavantaj comun ar fi că vei plăti mai mult în scenariul în care maşinile din flota auto a companiei tale vor parcurge mai mulţi kilometri decât este prevăzut în contractul de leasing financiar sau în cel de leasing operaţional.

Iată câteva dintre avantajele leasingului financiar:

– nu ai nevoie de garanţii suplimentare, în afară de maşinile din componenţa flotei auto;

– sunt necesare mai puţine acte decât dacă ai contracta un credit bancar ca să-ți finanțezi achiziția flotei de mașini;

– poţi opta pentru rate descrescătoare.

Descoperă câteva dintre avantajele leasingului operaţional (pentru mai multe informaţii despre leasingul operaţional intră aici):

– nu presupune plata unui avans;

– ratele lunare sunt fixe, pe toată durata contractului;

– mentenanţa flotei auto este în responsabilitatea companiei de leasing operaţional;

După ce te documentezi foarte bine în privinţa avantajelor şi dezavantajelor celor două tipuri de leasing, alege cea mai bună variantă pentru nevoile actuale şi viitoare ale firmei tale.

Gândeşte-te la bani

Indiferent dacă vei opta pentru un contract de leasing operaţional sau pentru unul de leasing financiar, fii atent la banii pe care îi vei cheltui lunar. Vei avea de plătit o rată lunară pentru fiecare maşină pe care o vei folosi, aşa că este important să-ţi şi permiţi. Ca să ştii cât îţi poţi permite, tot ce trebuie să faci este să discuţi cu contabilul firmei tale. El sau ea îţi va demonstra, cu cifre, pentru câte maşini ai capacitatea să plăteşti lunar, o sumă de bani, astfel încât sănătatea financiară a businessului tău să nu aibă de suferit.

Mergi la test drive

Înainte să baţi palma cu o companie de leasing operaţional sau de leasing operaţional, este obligatoriu ca tu şi angajaţii tăi să mergeţi la un test drive.  Dacă ai de ales între trei tipuri de maşini diferite, ţine cont, în primul rând, de ceea ce îşi doresc angajaţii tăi. De ce? Deoarece ei trebuie să fie fericiți, în primul rând, dacă vrei ca afacerea ta să aibă succes.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial