(P) Cum să-ți faci viața mai ușoară în timpul verii și să te bucuri din plin de activitățile preferate

În ciuda condițiilor meteorologice din perioada recentă și a precipitațiilor, știm că ne așteaptă și o perioadă de caniculă, în care căldura poate deveni insuportabilă, iar activitățile preferate, o adevărată corvoadă, în astfel de condiții. Prea cald să te deplasezi cu mijloacele de transport în comun spre parcul preferat, prea cald să îți petreci timpul acasă cu o carte bună sau cu un joc video, prea cald să stai la plajă și prea cald pentru alte activități indoor, precum creațiile diy sau board games cu prietenii. Sunt atât de multe lucruri pe care ai vrea să le faci, dar temperaturile ridicate îți stau în cale? Avem câteva soluții pentru această problemă:

Schimbă mijlocul de transport

Mijloacele de transport în comun sunt aglomerate, iar deplasarea cu autoturismul personal poate deveni o corvoadă, în condiții de trafic intens. Este o perioadă bună pentru a accesa mijloacele de transport alternative. Bicicleta e perfectă pentru o plimbare de seară, trotineta, electrică sau mecanică poate deveni noul tău mijloc de transport către locul de muncă, iar skateboardul e grozav pentru weekendurile pe care vrei să le petreci singură sau alături de prieteni, în parc.

Pregătește-ți locuința pentru temperaturile ridicate

Acum este cel mai bun moment să montezi un aparat nou de aer conditionat sau să te ocupi de igienizarea filtrelor celui existent. Însă, aceasta nu este singura măsură la îndemână pentru a face temperaturile de acasă mai suportabile și pentru a-ți spori gradul de confort. Înlocuiește perdelele și draperiile cu unele mai dense, care blochează circulația căldurii spre interior, montează jaluzele la geamurile care au rămas descoperite, cum ar fi cel de la bucătărie, folosește hota atunci când gătești în timpul zilei, în detrimentul ferestrei deschise și schimbă textilele – așternuturi, cuvertură, perne decorative, husă de protecție pentru canapea – cu unele confecționate din materiale naturale, răcoroase, cum ar fi inul sau bumbacul. De asemenea, schimbă-ți ritualurile cu unele de vară: înlocuiește lumânările cu bețișoare parfumate, aerisește camerele doar seara și dimineața devreme, optează pentru salate în detrimentul preparatelor gătite la cuptor. 

Asigură-te că electronicele și electrocasnicele sunt și ele în siguranță

Căldura poate afecta funcționarea electronicelor și a electrocasnicelor. De aceea, e important să îți iei câteva măsuri pentru a le proteja și pentru a te bucura, în continuare, de toată tehnologia în care ai investit. Un cooler, de exemplu, îți poate face serile de gaming mult mai plăcute și fără întreruperi, cu atât mai mult dacă ai un laptop mai vechi sau îl suprasoliciți cu jocuri cu grafică foarte performantă și actuală. În cazul frigiderului, pe de altă parte, ai putea avea nevoie să umbli la setări, pentru a-l regla la o intensitate mai mare, dacă vrei ca alimentele tale să se păstreze în condiții optime și să nu se altereze mai repede în timpul verii. În privința aparatului de aer condiționat, e important să te ocupi de igienizarea filtrelor în această perioadă.

Schimbă-ți garderoba

Oricât de frumoase ți s-ar părea toate rochiile colorate din noile colecții ale magazinelor din care îți faci cumpărăturile, trebuie să știi că nuanțele de alb, bej, ivoriu sunt cele mai potrivite pentru zilele toride. Totodată, e important să acorzi o atenție sporită materialelor și să te orientezi către țesături naturale și răcoroase, cum ar fi inul, bumbacul, viscosa sau mătasea. În ceea ce privește încălțămintea, pielea naturală este mereu o alegere bună, însă și alternativele ecologice de calitate pot fi la fel de eficiente. Pânza și țesăturile de origine naturală sunt și ele pe lista priorităților, inclusiv la acest capitol.

Nu vei putea controla temperaturile și starea vremii, însă, poți controla felul în care te simți acasă sau în afara locuinței, dacă urmezi sfaturile noastre. 

 

Sursă foto: Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial