(P) Cum să integrezi tehnologia AMP în serviciul de găzduire WordPress?

Dacă deții un blog personal, mai mult sigur știi deja cât de importantă este optimizarea acestuia pentru dispozitivele mobile. Totuși, o temă premium și un serviciu de găzduire WordPress optimizat nu sunt singurele lucruri de care ai nevoie obții o viteză de încărcare bună. Din fericire, tehnologia AMP (Accelerated Mobile Pages) răspunde la astfel de cerințe și îți permite ai un impact mai mare asupra utilizatorilor. Iată ce trebuie știi despre această!

Cum funcționează tehnologia AMP?

Tehnologia AMP face referire la un proiect de tip open-source, dezvoltat de către Google. Acesta a fost creat cu scopul de a spori viteza tuturor paginilor pe dispozitivele mobile, deoarece multe căutări din prezent nu mai sunt efectuate de pe desktop, iar conexiunile lente au devenit inacceptabile. AMP a fost anunțat oficial în anul 2015, fiind lansat în luna februarie din 2016. Proiectul seamănă cu articolele instant din Facebook, dar este realizat pentru paginile de internet. 

Pentru a implementa AMP în planul de găzduire WordPress se poate utiliza pluginul realizat de Automattic. Acesta este gratuit și funcționează pentru orice postare, cu excepția paginilor de prezentare sau a arhivelor. Așadar, doar o parte din site-ul tău va avea disponibilă versiunea AMP. Inițial, legătură putea fi făcută cu ajutorul pluginului Glue for Yoast SEO & AMP; acesta permitea administrarea meta descrierilor și a titlurilor din versiunile noi. Lucrurile au evoluat rapid, astfel că funcționalitățile acestui plugin fac parte atât din Yoast SEO, cât și din pluginul AMP oficial. AMP este foarte util pentru cei care au nevoie de conținut în formă să statică, paginile de acest fel fiind marcate cu un fulger în colțul din dreapta.

De ce este această tehnologie atât de rapidă?

Pachetul AMP pe un server de găzduire WordPress este bazat pe un design care vine la pachet cu multe restricții. Așadar, există o limită cu privire la modificările ce pot avea loc în CSS. Principiul de funcționare are la bază un cod foarte simplu și curat, din comenzi HTML și linii de coduri predefinite. Pe site-ul oficial sunt afișate toate detaliile, precum și etapele de construire ale unei pagini sau chiar teste care dovedesc eficientă.

AMP utilizează și o linie scurtă de comenzi, care este limitată de o librărie de tip JavaScript. După ce creezi o versiune secundară la posturi, poți folosi un link de tipul rel=amphtml în secțiunea header. În felul acesta, Google descoperă și creează o versiune cache a postului pentru mobil.

Cum creezi pagini AMP în WordPress?

WordPress a colaborat în mod direct în acest proiect, iar pluginul oficial este foarte simplu de folosit. Tot ce trebuie faci este -l instalezi și apoi -l activezi. În situația în care îți dorești acces la mai multe posibilități de customizare, trebuie adaugi module suplimentare.

Pe lângă beneficiile legate de viteză, tehnologia AMP ajută și la consumarea unui număr redus de date, eliberând CDN-ul și oferind o vizibilitate mai bună pentru cei care au anunțuri. Alege un pachet de găzduire WordPress de la un furnizor de hosting și integrează această tehnologie în blogul tău pentru a te bucură de avantajele sale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial