(P) Cum să eviți fraudele pe site-urile de matrimoniale

(P) Cum să eviți fraudele pe site-urile de matrimoniale

Să cazi victimă unei fraude e întotdeauna neplăcut, dar când vine vorba de o fraudă pe un site de matrimoniale, lucrurile pot fi chiar mai complicate. Potrivit autorităților, numărul fraudelor în mediul online a crescut vertiginos în ultima vreme. Tocmai de aceea e important să adopți un comportament online adecvat, care să te țină la adăpost de persoane care nu au cele mai bune intenții. 

De cele mai multe ori, cei care sunt în spatele fraudelor pe site-urile de matrimoniale au în spate un întreg sistem pentru a te convinge. De cele mai multe ori, aceste persoane te vor contacta și vor crea o relație cu tine înainte de a-ți cere bani sau de a încerca să te înșele. Cele mai comune scenarii folosite de aceste persoane sunt legate fie de un membru al familiei care este bolnav, fie de nevoia urgentă de bani pentru a reveni în țară, fie îți vor cere bani ca să vină să te viziteze. Un lucru care este comun fraudelor online este că aceste persoane vor încerca să-ți câștige încrederea. Ei îți pot oferi informații false despre ei, timp în care vor căuta să afle cât mai multe despre tine. Dacă ți se pare că relația merge prea repede sau primești declarații înfocate de iubire chiar înainte de a vă întâlni, șansele sunt să fie altceva la mijloc. Înainte să faci primii pași în lumea matrimonialelor online trebuie să verifici lista cu site-urile de matrimoniale de încredere verificate de utilizatori și să ai în vedere câteva reguli simple:

  • Păstrează conversația pe site-ul de matrimoniale

După un prim contact, mulți dintre cei care se ocupă cu fraudele online pe site-urile de matrimoniale îți vor cere să continuați conversația în altă parte. Fie că îți dau ei un număr de telefon la care să suni tu (poate fi un telefon cu suprataxă), fie că îți cer date de contact precum email-ul sau telefonul, este important să refuzi contactul în afara site-ului de matrimoniale, cel puțin într-o primă fază. 

În zilele noastre, la o simplă căutare online, poți descoperi multe lucruri despre posesorul unui email sau al unui număr de telefon. Și aceste lucruri nu trebuie dezvăluite tuturor persoanelor cu care iei contact pe site-urile de matrimoniale. 

Recomandarea specialiștilor este să petreci puțin timp discutând cu persoana care te interesează înainte de a stabili o întâlnire offline sau de a-i divulga lucruri personale despre tine. În acest fel, reduci riscul de a cădea victimă unei fraude online. 

  • Verifică informațiile pe care le primești

Așa cum am menționat mai devreme, în multe din cazurile de fraudă online, există un scenariu bine pus la punct care trebuie să seducă și să impresioneze victima. Acest lucru înseamnă că vei primi multe mesaje cu informații personale și detalii, uneori foarte elaborate. Cu cât primești mai multe informații într-un timp mai scurt, cu atât cresc șansele să fie vorba de cineva care vrea să te păcălească. Atât cât e posibil, verifică informațiile pe care le primești, înainte să le crezi. Și dacă acest lucru nu e posibil, atunci e bine să te distanțezi.

  • Nu oferi informații personale 

Chiar dacă pare că persoana pe care tocmai ai cunoscut-o pe site-ul de matrimoniale este foarte deschisă cu tine și îți povestește multe detalii din viața ei, acest lucru nu însemnă că trebuie să faci și tu același lucru. Recomandarea este să nu dezvălui informații personale persoanelor pe care nu le cunoști. Prin informații personale se înțelege locul de muncă, adresa de acasă sau de la birou, orice fel de informații financiar bancare sau detalii despre prietenii tăi. La fel, într-o primă fază, persoana cu care vorbești online nu trebuie neapărat să-ți cunoască numele complet, mai ales dacă profilul tău pe rețelele de socializare iese la o simplă căutare pe Google.

  • Nu trimite poze sau mesaje compromițătoare

Poate fi tentant să trimiți poze sexy cu tine, mai ales atunci când persoana cu care comunici e așa de dornică să te admire. Dar să trimiți poze sau mesaje compromițătoare unei persoane pe care nu o știi, nu e niciodată o idee bună. Dacă chiar vrei să trimiți o poză sexy, ai grijă ca în poză să nu apară fața ta sau alte detalii care ți-ar da de gol identitatea. Astfel, reduci riscul de a fi șantajată cu aceste poze în viitor. 

  • Nu trimite bani persoanelor pe care nu le cunoști

Cea mai importantă regulă și motto-ul celor care luptă împotriva fraudelor online este aceasta. Indiferent ce probleme are persoana cu care vorbești online, nu ești tu cea care trebuie să ofere ajutor, mai ales dacă abia ați început să vorbiți sau nu v-ați văzut niciodată.

Site-urile de matrimoniale online sunt o soluție eficientă pentru găsirea unui partener de scurtă sau lungă durată. Pentru a vă feri de potențialele fraude online, e bine să luați în considerare regulile de mai jos și, dacă aveți neclarități referitoare la comportamentul unui utilizator, să vă adresați administratorilor site-ului de matrimoniale. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial