(P) Cum să devii o persoană mai organizată

În cazul în care nu știai, oamenii nu se nasc organizați, ci devin astfel pentru că  deprind niște obiceiuri sănătoase, care-i ajută să-și gestioneze mai bine diverse constante și variabile din viața lor, cum ar fi timpul și economiile. Dacă nu ești deloc o persoană organizată, dar ți-ar plăcea să devii, am pregătit câteva sfaturi pentru tine, care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivul.

Fă ordine


Oamenii organizați nu trăiesc în niște case dezordonate ci își fac timp, în fiecare săptămână, ca să-și aranjeze lucrurile din locuință. De asemenea, ei petrec, săptămânal, zeci de minute sau câteva ore ca să dea cu aspiratorul și cu mopul, deoarece nu le place mizeria. Pentru ei, murdăria este sinonimă cu dezorganizarea. Așadar, dacă vrei să aduci mai multă organizare în viața ta, este obligatoriu să îți aranjezi periodic lucrurile în locuință. Și, de asemenea, să-ți cureți des casa.

Scapă de lucruri

Cu cât ai mai multe obiecte și articole de îmbrăcăminte la tine în casă, cu atât îți va fi mai greu să le ordonezi. Prin urmare, începe să scapi de obiectele de care nu ai nevoie. Iar primul lucru obligatoriu de făcut dacă vrei să elimini anumite lucruri din viața ar fi să te apuci să sortezi tot ce deții, de la pantaloni și tricouri, până la cărți și ustensile de bucătărie. Aruncă toate obiectele care nu mai pot fi folosite, iar pe celelalte împarte-le în trei categorii: „de donat', „de vândut' și „de păstrat'. Pentru obiectele pe care vrei să le donezi, cel mai simplu ar fi să iei legătura cu câteva organizații neguvernamentale. Obiectele „de vândut'  încearcă le comercializezi pe niște site-uri de anunțuri gratuite. Dacă nu găsești cumpărători pentru ele într-o anumită perioadă de timp pe care ți-o stabilești de la început, donează-le. În cazul obiectelor din categoria „de păstrat', nu trebuie decât să le așezi în spațiile de depozitare existente la tine în casă.

Nu cumpăra chestii noi

Cea mai mare greșeală pe care ai putea să o faci după ce scapi de toate lucrurile nefolositoare din casa ta ar fi să le înlocuiești cu altele. Nu merge în magazine doar pentru că îți place să cumperi chestii, ci vizitează-le doar dacă ai nevoie, neapărat, să-și iei haine, încălțăminte sau alte obiecte. În plus, când trebuie să-ți cumperi ceva, optează pentru calitate, nu pentru cantitate. Îți recomandăm ca, dacă vrei să-ți cumperi o pereche de pantofi sau o geantă de calitate, să dai o fugă până în Ecco Outlet România, din interiorul Fashion House.

Ține un jurnal

Ca să devii o persoană organizată ar fi bine să începi să îți notezi lucruri, deși ești de părere că ai o memorie excelentă. Folosește-te de o agendă clasică și de un pix ca să-ți notezi lucrurile pe care vrei să le ții minte sau telefonul mobil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial