(P) Cum să amenajezi cu stil o baie mică?

(P) Cum să amenajezi cu stil o baie mică?

Din ce în ce mai multe apartamente care se construiesc în prezent nu pun un accent foarte mare pe băi și de aceea, acestea au suprafețe destul de mici. Dacă și tu ai o baie mică și nu știi cum să o amenajezi, citește în continuare articolul și află propunerile noastre care te vor ajuta să te bucuri de tot potențialul băii tale. 

Gresia și faianța 

Trebuie să pornești de la bază pentru a contura stilul băii tale. Fiindcă vorbim de o baie mică, alege gresia și faianța în culori deschise, luminoase, care vor crea iluzia unui spațiu mai mare. Dimensiunea acestora este de preferat să fie cât mai mică, din același considerent, dar trebuie să ai în vedere că plăcile mai mici de gresie și faianță au un preț mai ridicat. Pe lângă culoare și mărime, este important și modul în care le așezi. În cazul celor dreptunghiulare poziționează-le cu latura mai lungă paralelă cu ușa, pentru a crea senzația de o cameră mai largă. 

Culoarea pereților 

Dacă optezi pentru gresie și faianță, cel mai indicat este ca tavanul să rămână alb pentru a nu încărca și mai mult baia. În cazul în care vei lăsa un perete gol (sau mai mulți) alege o culoare caldă care să deschidă încăperea. Un albastru închis, de exemplu, va face baia să pară și mai mică de cât este. 

Integrarea unui încălzitor de apă electric 

În situația în care ai nevoie de încălzitor de apă electric orientează-te către un model mai mic și mai compact. Încălzitorul Velis WiFi se integrează perfect într-o baie mică și se va armoniza ușor cu stilul pe care îl alegi. Ca să economisești spațiu, montează-l într-un colț al încăperii. 

Corpurile de iluminat

Aici nu vom vorbi de stilul corpurilor de iluminat, ci de numărul lor. Cu cât ai mai multe corpuri de iluminat, cu atât și baia va fi mai luminoasă, mai ales dacă nu are geam și lumină naturală. Pe lângă un corp de iluminat pentru plafon, orientează-te și către două aplice care să încadreze oglinda. Un alt truc pentru a da mai multă luminozitate băii este să alegi o oglindă cu leduri încorporate; pe lângă partea practică, aceasta va da un plus de stil băii tale. 

Mobilierul

Mobilierul este esențial pentru depozitare, iar corpurile suspendate te vor ajuta să salvezi spațiu. Le poți pune nu doar deasupra chiuvetei, ci și între aceasta și cadă, în partea de sus a wc-ului și în colțuri. Poți exploata spațiul din jurul căzii cu diferite rafturi utile pentru depozitarea cosmeticelor, de exemplu. Din aceeași categorie, și cârligele sau suporturile pentru prosoape te vor ajuta să salvezi puțin loc în baie. Ca să poți folosi la maximum spațiul din dulapuri, organizează-ți lucrurile pe rafturi, în cutii sau coșulețe și nu le lăsa împrăștiate, ca să ocupe și ele un loc în plus. 

Urmează aceste sfaturi și vei vedea că amenajarea cu stil a unei băi mici nu este deloc imposibilă. Ca orice altă parte a casei, și baia are nevoie de grija și timpul tău, iar după ce o vei face așa cum îți dorești vei vedea că efortul a meritat din plin. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial