(P) Cum să alegi un uscător de rufe bun

Ai urgentă nevoie ca hainele întregii familii să se usuce repede? Uscătorul de rufe este ideal pentru uscarea eficientă a tuturor materialelor textile. În plus, noile modele de uscătoare de rufe au avantajul de a usca chiar și cele mai delicate textile păstrându-le nealterată textura, suplețea și catifelarea materialului.

Pentru a găsi un uscator de rufe ideal, trebuie să ții cont de mai multe criterii: camera în care va fi instalat pentru a alege cel mai potrivit tip de uscare, numărul de persoane din familia ta pentru a alege volumul corect al tamburului sau diferitele tipuri de programe disponibile care vor garanta rufe perfect uscate. Iată câteva sfaturi pentru alegerea uscătorului potrivit.

Există 2 tipuri de încărcare pentru un  uscător de rufe: pe sus sau frontală.

Cel mai des întâlnit este uscătorul cu încărcare frontală. Încărcarea se face printr-o ușă cu sau fără hublou. Uscătorul cu încărcare frontală oferă fie o suprafață de lucru practică în partea de sus, fie posibilitatea de a-l așeza peste o mașină de spălat pentru a forma un combo 2 in 1 facând astfel și o economie considerabilă de spațiu.

Uscătorul cu hublou are și o capacitate mare, între 6 și 11 kg de rufe, în funcție de model și marcă. Este convenabil pentru cantități mari de rufe sau articole mari, cum ar fi plăpumi, de exemplu.

Uscătorul cu încărcare superioară este mai îngust. Este ideal pentru spații mici. Într-adevăr, lățimea sa de 40 până la 45 cm oferă uscătorului superior confortul instalării într-un spațiu mai mic.

Practic de utilizat zilnic, acest uscator îți permite să ai rufele la îndemână. Rufele tale sunt mai ușor accesibile, și astfel îți protejezi și spatele de nedorite eforturi fizice.

Tipuri de uscare

Un uscator de rufe cu condensare nu necesită nicio instalare specifică. Trebuie doar să ai o priză în apropiere pentru a-l putea conecta. Vaporii de apă generați prin uscare sunt trimiși la un condensator care îi transformă în apă. Condensatorul trebuie golit. Această apă demineralizată poate fi refolosită pentru a spăla anumite materiale delicate cu mâna sau în fierul de călcat pentru stropire.

Uscătorul de rufe cu condensator se instalează rapid și ușor. Este gata de utilizare imediat ce l-ai conectat la priză. Dispozitivul poate fi instalat în bucătăria, baia sau spălătoria ta, și poate fi mutat după bunul plac. Acest uscator va degaja căldură, ceea ce poate fi un avantaj în timpul ierni, fiind capabil chiar să încălzească o încăpere de dimensiuni mici. 

Un uscator de rufe cu pompă de căldură provoacă o creștere foarte rapidă a temperaturii. În timpul ciclului de uscare, aerul cald devine încărcat de umiditate. Apa rezultată este evacuată imediat de un sistem de ventilație printr-un canal de evacuare care vine împreună cu dispozitivul. Acest tip de uscător este mai potrivit de amplasat într-o spălătorie sau într-un garaj, deoarece conducta trebuie îndreptată spre exterior, astfel încât să nu provoace umezeală în casă. Țeava de condensare transformă vaporii descărcați din uscator în apă, ca într-un uscator de condensare. Acesta poate fi trecut și la categoria de uscător de rufe electric.

Programare

Există două tipuri de temporizatoare: electronice sau mecanice. Temporizatorul mecanic: îți permite să reglezi singur timpul de uscare.

Temporizatorul electronic: determină tipul de țesătură, iar uscătorul adaptează automat timpul de uscare. Mai autonom, acest tip de sistem oferă și posibilitatea de a alege nivelul de uscare dorit: foarte uscat, gata de călcat, gata de pus în dulap sau uscat. Ciclul uscătorului se termină doar atunci când rufele au atins nivelul de uscare stabilit.

Capacitatea de încărcare

Capacitatea de încărcare a tamburului unui uscător de rufe este determinată de cantitatea de rufe umede care poate fi introdusă în aparat. Așadar, alege capacitatea uscatorului în funcție de cea a mașinii de spălat. Astfel, toate hainele spălate pot merge la uscător imediat ce ies din mașina de spălat. Uscătoarele cu încărcare pe sus au o capacitate de până la 6 kg.

Uscătoarele cu încărcare frontală au un tambur mai mare cu o capacitate cuprinsă între 6 și 11 kg.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial