(P) Cum să alegi covoare pentru camerele din casa ta?

Covoarele au adesea mult de-a face cu decorarea spațiilor. Prin urmare, acestea sunt un element de decor pe care nu-l putem trece cu vederea. Cu toate acestea, uneori este dificil să știi cum să alegi covoare pentru camerele din casa ta. Există multe modele care sunt de obicei foarte diferite între ele și merită să știți punctele cheie pentru a face cea mai bună alegere. Este important ca aspectul covorului să se potrivească bine cu decorul și cu designul camerelor în general. Există câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a alege covoare perfecte pentru camerele dumneavoastră.

Care sunt beneficiile includerii covoarelor în sufragerie?

Covoarele sunt elemente de decor foarte importante. Le putem atribui, însă, alte beneficii. De exemplu, un covor poate fi o alternativă bună pentru a acoperi unele probleme ale podelei sau parchetului. În plus, acestea sunt foarte variate, deci puteți să găsiți covoare ieftine și atractive. În general, sunt piese foarte versatile, deoarece cele mai bune modele de covoare combină aspectele estetice cu funcționalitatea lor. De fapt, există covoare personalizate care sunt de o calitate excelentă. În acest fel, nu este dificil să găsești covoare pentru camerele casei tale. Ce poate fi uneori o provocare este să te asiguri că aceste elemente se potrivesc bine cu restul decorului interior.

Sfaturi pentru alegerea unei nuanțe potrivite

După cum am menționat, există o varietate de tipuri de covoare, le gasiti si pe EMAG. Acestea au diferite culori, texturi și modele. Deci, există de obicei multe îndoieli cu privire la această problemă. Care este cel mai bun mod de a alege covoare pentru camere în funcție de nuanța lor? Trebuie să înțelegeți că acest lucru va depinde de compoziția decorativă a restului camerei. Pereții și mobilierul sunt în tonuri neutre, adică nuanțe precum, gri, alb sau bej? Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să alegeți covoare de living în tonuri luminoase, poate cu un model cu dungi sau un design atrăgător din punct de vedere vizual. În timp ce, dacă camera este alcătuită din tonuri luminoase și aveți multe elemente care atrag atenția, cel mai bine este să profitați de covoare pentru a oferi un echilibru vizual. Prin urmare, în acest caz, covoarele persane în tonuri neutre precum alb, gri sau negru sunt cea mai bună alternativă.

Alegeți în funcție de tipul de podea

Există multe tipuri de covoare, iar de aceea pot exista multe îndoieli atunci când alegem unul pentru decorarea camerelor. De aceea, trebuie să țineți cont de câteva puncte cheie înainte de a face alegerea. Vă recomandăm să analizați tipul podelei. Dacă aveți o pardoseală de marmură, cel mai bine este să decideți asupra unui covor cu o textură atractivă și un ton neutru. În timp ce, dacă podeaua este din gresie și are un ton neutru, cum ar fi albul sau bejul, cel mai bine este să alegeți un covoare în culori mai calde. În acest caz, nu numai că trebuie să optați pentru culori mai contrastante, dar puteți alege și modele mai dinamice.

Tine cont de forma covorului

Covoarele rotunde au devenit foarte populare de-a lungul timpului, în funcție de materialul folosit pentru a le face, pot fi foarte versatile. Trebuie să țineți cont de faptul că covoarele pătrate sunt mai bune pentru spațiile mari în care încorporarea lor este în conformitate cu proporțiile camerei, în timp ce covoarele rotunde sunt bune pentru decorarea încăperilor mici.

Ține cont de textura covorului

Puteți găsi covoare netede, covoare scurte, covoare persane, cu fir lung și multe altele. Deci, este normal să aveți îndoieli cu privire la modul de alegere a texturii covoarelor, atentie si la intretinerea acestora. În acest caz, trebuie să țineți cont de sfaturile anterioare, de tonalitatea camerei și de aspectul podelei. Dacă aveți marmură sau gresie în tonuri neutre, puteți alege un covor cu fir lung și proporții adecvate. În timp ce, dacă îți plac covoarele cu fir scurt, poți opta pentru unul într-o culoare contrastantă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial