(P) Cum influenţează jocurile video viaţa de zi cu zi

Pentru că jocurile video sunt o activitate de relaxare şi de petrecere a timpului liber pentru foarte multe persoane, au potenţialul de a influenţa viaţa de zi cu zi. Jocurile video şi, în mod special shooterele, sunt şi unele dintre cele mai condamnate activităţi, chiar dacă cercetările în domeniu susţin faptul că acestea nu sunt atât de nocive, precum unii tind să creadă şi chiar aduc unele beneficii considerabile.

Potrivit https://esprecision.net/, există cel puţin trei motive care susţin beneficiile pe care le shooterele le au pentru playeri:

  1. Asigură un nivel ridicat de relaxare

Chiar dacă cei mai mulţi gameri, mai ales cei care joacă shootere, devin uneori agitaţi şi chiar violenţi şi îşi manifesta ieşirile faţă de propriul mouse sau de tastatură, faptul că se joacă produce un nivel suplimentar de serotonină. Prin urmare, odată ridicat de la calculator, playerul se va simţi mai mulţumit, mai relaxat şi mai fericit. Practic şi-a luat doză de voie bună prin simplul fapt că a putut să stea o oră sau două în jocul preferat.

  1. Contribuie la o mai bună cunoaştere a modului de utilizare a calculatorului

Gamerii au mai multe cunoştinţe despre utilizarea calculatorului, iar acestea provin de regulă din faptul că jocurile trebuie instalate, de cele mai multe ori alături de alte programe. Spre exemplu, multe jocuri trebuie să fie instalate alături de Steam sau se instalează prin Steam. Astfel utilizatorul învaţa mai multe despre propriul calculator şi despre utilizarea acestuia.

Pe lângă toate acestea, gamerul va încerca să folosească şi hackuri cum ar fi Valorant Cheats, care de foarte multe ori implică, de asemenea, instalarea altor programe. Este recomandat ca playerul să înţeleagă cum funcţionează astfel de programe şi care sunt posibilele riscuri pe care şi le asumă atunci când le utilizează. Mai multe detalii aici: https://esprecision.net/valorant-cheats/.

Pe de altă parte, pentru că un joc să funcţioneze are nevoie de un anumit hardware minim recomandat pe care să poată rula. Astfel, utilizatorul trebuie să înţeleagă ce este acela RAM, Procesor, Placă Video, Sistem de Operare etc. După ce află condiţiile minime de funcţionare, utilizatorul va trebui să afle dacă le are sau nu şi ce poate face pentru a îşi upgrada sistemul. În acest mod, gamerul va avea de parcurs o adevărată lecţie de hardware care îi va fi extrem de utilă.

  1. Playerii care joacă jocuri precum Valorant sunt mai atenţi la detalii

Pentru că Valorant este un joc plin de culoare şi detalii, persoanele care petrec foarte mult timp în acest joc sunt extrem de atente la detalii. Aceasta atenţie la tot ce mişcă în jur, este foarte importantă pentru a supravieţui în joc şi se va transpune inclusiv în viaţa de zi cu zi.

Toate aceste beneficii menţionate anterior sunt foarte importante şi se văd în viaţa de zi cu zi. În mod cert, o persoană care ştie să folosească în mod corect calculatorul are mai multe şanse de a avea succes la locul de muncă, decât o persoană care ştie doar să îl deschidă. O persoană relaxată este mult mai plăcută pentru cei din jur şi se integrează mai bine în grupuri, socializează mai eficient şi se manifestă mai natural.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial