(P) Cum alegi corect complexul de vitamine pentru copii în sezonul rece

Fete, Copii, Lalele, Ţările De Jos, Primăvară, Natura

Iarna aduce multe provocări pentru părinții cu copii, deoarece sezonul rece solicită organismul celor mici care se află în  dezvoltare. Sistemul imunitar la copii se află în plin proces de formare, iar recomandarea medicului, atunci când ajungi cu copilul la control, va include cu siguranță cel puțin un supliment alimentar. Vorbim de o serie de complecsi vitaminici si minerali precum fosfor si calciu pentru fixarea sistemului osos.

In plus, pentru o dezvoltare armonioasa a intregului organism in mod coeren, copilul are nevoie in sange de proteine care sa il ajuta sa dezvolte anticorpi. O alimentatie corecta il ajuta pe cel mic sa aiba energie, sa aiba un ten fresh si sanatos.

Mentinerea sanatatii celor mici a fost din cele mai vechi timpuri o provocare. Datorita complexului B de vitamine prezent in societatea actuala in diferite fructe, legume si alte suplimente,  azi copiii au la dispozitie o varietate de suplimente alimentare care sa ii ajute la crestere.

In cazul in care medicul pediatru vorbeste  despre recomandarea de vitamine in diagnosticul său, atunci e bine să cunoașteți câteva aspecte legate de complexul de vitamine pentru copii.

Cum alegi vitaminele pentru copii?

Vitamina C este indispensabilă vieţii, alături de toate celelalte vitamine și nu doar pentru copii ea e importantă. În prezent, se cunoaşte faptul că, dacă luăm doar vitamina E sau doar vitamina C, fără tot complexul de vitamine, acestea se transformă ele însele în radicali liberi, deci substanţe nocive pentru corp. Iată de ce toţi specialiştii din lume recomandă astăzi ca, pe lângă hrana variată pe care trebuie să i-o furnizaţi copilului, un complex polivitaminic ar fi cel mai recomandat.

Cum alegi complexul optim de vitamine pentru copii?

Vitaminele sunt absolut necesare în procesul de dezvoltare, dar şi pentru funcţionarea corectă a metabolismului proteinelor, lipidelor şi glucidelor. Astfel, cel mic va trebui să aibă zilnic obligatoriu o masă de produse derivate din lapte precum branza, telemea, cascaval, iaurt, sana, o masă de carne, aici se recomanda in special pestele dar si puiul, curcanul, a se evita carnea grasa de porc sau carnea procesata, un ou fiert, dar şi o salată de cruditati cu legume precum rosii, castraveti, morcovi şi cel puţin un fruct, o banana, o portocala sau mandarina.

Cum să gătești vitaminele pentru copii

Vitamina A se găsește în carnea de vițel, organe precum rinichi, ficat. Se recomandă ca aceste elemente să fie gătite bine alături de roșii, ceapă, dar și lte legume și servite cu felii de pâine integrală. Totodată, vitamina A o mai găsim în pătrunjelul uscat, sau în morcovi. Necesarul de vitamina A creşte în stări infecţioase, cum sunt virozele respiratorii!

Vitamina B, sau mai corect grupul de vitamine B, se găsește în stare naturală în drojdie. Calităţile acestei drojdii se menţin dacă preparaţi acasă o pâine din făină integrală ecologică. Copilul le mai asimilează corect dacă îi daţi germeni uscaţi de grâu în combinaţie cu un iaurt natural, dar şi nuc sau alune de copac sau de pământ.

Vitamina C este un puternic antioxidant alături de vitaminele A şi E, apără organismul de radicalii liberi. Dacă spre exemplu, copilul a mâncat la şcoală mezeluri, nerecomandate în copilărie, vitamina C vine în apărarea organismului. Astfel, nitriţii şi nitraţii din alimente sunt împiedicaţi, daca asociem in dieta copilului produse bogate in vitamina C. Si aici nu vorbim doar de citrice precum lamai, portocale, mandarine, avem si alte fructe precum kiwi, acrise, afine sau visine. Mai mult decât atât, găsim vitamina C și în brocolli dar și în alte legume.

Vitamina E asociată cu vitaminele C, A, B5, B6 întăreşte sistemul imunitar. Toate uleiurile conţin această vitamină. Pentru copil, e necesară o linguriţă de ulei presat la rece (floarea-soarelui, de măsline, de susan) în orice salată. La fel de sănătos este uleiul de pește precum cel de cod sau uleiul de krill ideal și datorită complecșilor de acizi grași și Omega 3.

Vitamina K este indispensabilă pentru sânge, mai ales când vorbim de copii. Cu cât vegetalele au o culoare mai verde cu atât sunt mai bogate în vitamina K. De asemenea, probioticele conţin cantăţi mari din această vitamină, aşa că nu ezitaţi să le daţi copiilor iaurturi naturale, dar şi murăturile preparate acasă fără adaosuri de zahăr sau conservanți. 

Pe scurt, este important să-i obișnuim pe cei mici de la început cu importanța unei diete echilibrate.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial