(P) Cum alegi cel mai bun scaun de gaming?

(P) Cum alegi cel mai bun scaun de gaming?

Îți place să te relaxezi cu ajutorul jocurilor video? Dacă petreci mult timp în fața calculatorului, vei avea nevoie de mobilier potrivit, care să-ți garanteze o poziție sănătoasă. Acesta este și rolul scaunului pentru gaming, extrem de util pentru orice persoană care vrea să se bucure de jocurile preferate.

Din fericire, există numeroase modele de scaune de gaming care îți oferă o poziție comodă, fiind compromisul ideal între un scaun de birou și nevoile unui gamer. Află cum poți alege cel mai bun scaun pentru tine, din rândurile de mai jos!

Verifică materialul din care este confecționat

În ceea ce privește materialele din care sunt confecționate scaunele pentru gaming, ai la dispoziție o multitudine de scaune pentru gaming. Cele mai populare variante sunt:

  • Scaunele din piele, care oferă un aspect plăcut și își demonstrează calitatea și rezistența în timp. Totuși, trebuie să ai grijă de scaunele din piele, pentru că sunt greu de întreținut în comparație cu alte materiale.
  • Scaunele din mesh, un material care se ventileaza ușor și este ușor de întreținut. Acest material este mai puțin rezistent decât pielea, însă reprezintă o variantă mai avantajoasă din punctul de vedere al prețului.
  • Scaunele din material textil, cel mai popular printre gameri. Acestea pot fi acoperite cu o husă, astfel încât materialul să nu se degradeze ușor.

Optează pentru un scaun flexibil și ergonomic

Indiferent de numărul de ore pe care le petreci jucându-te, esențial este confortul. Un scaun flexibil îți garantează o postură corectă, care împiedică apariția durerilor de spate, de brațe sau de gât.

Un scaun bun de gaming trebuie să poată fi reglat în înălțime și în zona brațelor. Caută un scaun de gaming cu accesorii pentru zona lombară și pernă pentru cap. Și spătarul trebuie să fie înclinat ușor, în funcție de nevoile tale. Nu uita că poți regla și lungimea și lățimea scaunului, astfel încât corpul să fie relaxat în timpul jocului.

Ia în calcul tipurile de scaune de gaming

Ai la dispoziție mai multe tipuri de scaune pentru gaming, astfel încât să găsești soluția optimă pentru tine:

  • Scaune de gaming pentru PC, care seamănă cu modelul clasic de scaun de birou. Spre deosebire de scaunul clasic de birou, vei găsi detalii în zona lombară și în zona cervicală, care îți asigură confortul. Vei găsi scaune cu roți sau modele fixe, pe care le alegi în funcție de nevoile tale.
  • Scaune de gaming tip balansoar, ideale pentru cei care se joacă pe consolă. Aceste modele sunt practice și îți permit o poziție comodă. Ține cont de faptul că scaunele balansoar sunt grele și voluminoase.
  • Scaune de gaming tip piedestal, o combinație ideală între scaunul pentru PC și modelul balansoar, pe care poți sta atunci când te joci pe consolă sau pe calculator.
  • Scaune de gaming tip sac, mai puțin ergonomic și sănătos pentru postura ta deși reprezintă varianta ideală că preț. Aceasta reprezintă o varianta de luat în calcul atunci când nu te joci mult pe calculator și îți dorești un model atipic de scaun.

Scaunul de gaming reprezintă o investiție importantă, care îți protejează sănătatea și îți oferă un confort sporit în timpul sesiunilor de joc. Găsești numeroase modele de scaune de gaming la preț avantajos, pe care să le alegi în funcție de propriile dorințe.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial