Orice femeie se întreabă care este rețeta magică prin care tenul ei să rămână fin, luminos și elastic cât mai mult timp. Pielea este un organ complex, compus din fibre de elastină, celule adipoase, apă, minerale, proteine și glucoză. Această compoziție rămâne relativ stabilă și în creștere până în jurul vârstei de 25 de ani. Apoi ea începe încet-încet să își piardă din elementele esențiale, procesele de regenerare încetinind pe măsură ce ne maturizăm.
De aceea este foarte important să știm etapele maturizării tenului și nevoile specifice fiecărei perioade pentru a completa și proteja rezervele esentiale unui ten suplu si ferm.
În jurul varstei de 30 de ani încep să apară primele semne de oboseală ale tenului. Este momentul în care hidratare tenului și factorul de protecție solară devin importante. Știm prea bine că soarele afectează puternic pielea. Curățarea, demachierea pielii și gomajul sunt de asemenea importante pentru a permite straturilor de piele să se regenereze. Este momentul să adăugați creme și geluri cu efect de energizare, cu mai mulți antioxidanți în compoziție precum coenzima Q10 și vitamina C. Ochelarii de soare devin prieteni de încredere pentru că protejează zona ochilor de razele soarelui și minimizează producerea ridurilor de expresie.
După 40 de ani, mecanismele de regenerare celulara încetinesc. Pielea e mai puțin elastică și își pierde din strălucire pentru ca nu mai are suficient colagen iar fibrele de elastină se degradează. Deci e bine să luăm în calcul creme cu colagen sau care activează producția de colagen și elastină. Adaugă la rutina de îngrijire și seruri și creme cu concentrație mai mare de ingrediente active. Demachierea tenului este în continuare vitală, dar e nevoie de o curățare mai blândă pentru a nu stresa textura pielii care devine mult mai delicată după această vârstă.
După aceasta varstă schimbările hormonale din corp fac ca pielea să devină și mai uscată. Trebuie să luăm în calcul nu doar pielea feței ci și gâtul și decolteul, care își pierd din fermitate. În jurul acestei vârste apar și petele pigmentare. E nevoie de creme și seruri specifice vârstei mature, cu concentrații mari de substanțe active. Masajul facial este de ajutor pentru ca stimulează circulația și absorbția substanțelor în straturile pielii.
Ce trebuie sa conțină o cremă antirid? Câteva dintre cele mai importante elemente sunt enumerate mai jos:
Nu există o singură cremă antirid care să acopere în același timp toate nevoile unui ten matur. Pentru că fiecare vârstă are un set specific de nevoii ale pielii. Dar există creme pentru corectarea semnelor de îmbătrânire pe care le poți folosi pentru a obține cea mai bună rutină de îngrijire antirid de care ai nevoie la vârsta respectivă.