(P) Criterii pentru alegerea unor echipamente IT de calitate

(P) Criterii pentru alegerea unor echipamente IT de calitate

Știi prea bine că echipamentul IT potrivit poate face diferența între o firmă care își îmbunătățește procesele, productivitatea și capacitatea de inovare în mod constant și una care bate pasul pe loc și de abia mai supraviețuiește pe piață. Entuziasmul de a achiziționa echipamentele IT cât mai repede este lesne de înțeles, dar trebuie totuși moderat. Înainte de a face o achiziție, iată ce trebuie să iei în calcul! 

Realitatea actuală a afacerii tale 

Înțelegem că visul tău este să ajungi să lansezi rachete în spațiu, dar dacă momentan te ocupi de livrări, sfatul nostru este să ai o perspectivă realistă asupra tehnologiei de care ai nevoie. Cu alte cuvinte, orice investiție în echipamente IT trebuie să aibă la bază un studiu care să demonstreze utilitatea acestor echipamente. 

Întreabă-te de ce și în ce parte a afacerii ai nevoie de îmbunătățiri. Vorbim despre productivitate, succes pe piață, combaterea competiției sau creșterea performanțelor? Răspunsul la aceste întrebări îți va face procesul de achiziție mult mai simplu! Ia în calcul nevoile tale specifice, nu costul sau producătorul echipamentelor. 

Un punct de vedere extern 

În funcție de mărimea investiției la care te-ai gândit, un alt punct de plecare ar putea fi reprezentat și de părerea unui consultant extern care se poate asigura că vei face alegerile corecte în funcție de nevoile afacerii tale. Acesta va face o analiză de cost și beneficiu, luând în calcul capacitatea și resursele curente pentru a pune la punct o listă de avantaje și dezavantaje pentru această investiție. 

Dacă tot vorbim de consultanță, sfatul nostru este să apelezi doar la serviciile furnizorilor care îți pun la dispoziție și servicii de audit și consultanță și te îndrumă către cele mai bune alegeri. Suportul constant chiar și după implementarea tuturor echipamentelor și proceselor este încă un atu. 

Un plan bine pus la punct 

În loc să achiziționezi separat diverse echipamente, ai putea mai degrabă să pui la cale un sistem de tehnologizare a afacerii care să te ajute pe termen lung. Astfel îți vei alinia obiectivele afacerii la tehnologia pe care o dorești și invers. În acest mod îți vei înțelege mai bine stadiul actual de dezvoltare tehnologică, care sunt prioritățile de modernizare și perioada de timp pe care o acorzi acestor implementări. 

Prin această analiză vei deduce de asemenea cele mai bune oportunități de a investi în echipament și modalități de a îmbunătăți experiența clienților. Doar așa vei obține atuuri competiționale bazate pe strategia ta de business. 

Cel mai bun furnizor 

Grație internetului vei avea acces instant la o plajă largă de furnizori, cu servicii care de care mai atrăgătoare. Sugestia noastră este să analizezi cu grijă piața și să nu iei decizii pripite, mai ales nu bazate pe un preț mai scăzut. Cele mai importante aspecte pe care merită să le iei în calcul sunt: serviciul post achiziție, reputația de pe piață a furnizorului și chiar diverse recomandări obținute de la alți antreprenori. 

Nu în ultimul rând, furnizorul potrivit nu va oferi doar acces la tehnologie de vârf, ci și o ofertă extinsă de produse, de la servere și stocare, până la dispozitive fixe și mobile și implementarea Internet of Things. 

Nu uita de training

Indiferent de echipamentele sau dispozitivele pe care le vei achiziționa, nu uita că majoritatea angajaților vor avea nevoie atât de instruire, cât și de o perioadă de acomodare cu noile soluții IT implementate. Acest proces va necesita atât timp, cât și bani din partea afacerii tale. Ai grijă ca noile tehnologii să nu fie atât de complicate încât productivitatea să scadă din cauz timpilor măriți de adaptare sau să acorzi destul timp și resurse ca adaptarea să fie una lină și afacerea să nu aibă de suferit. 

Care este cel mai bun echipament IT? Cel care se potrivește de minune cu afacerea ta! 

Sursa foto: unsplash.com/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial