(P) Criterii pentru alegerea unei căzi de baie moderne

Până de ceva timp, baia era considerată un centru de utilitate. Acum în schimb, mulți au viziunea unui centru spa când se gândesc la baia de acasă. Date fiind cerințele oamenilor în ceea ce privește amenajarea unei băi, producătorii s-au resemnat și au dezvoltat din ce în ce mai mult gama de căzi baie și celelelte obiecte sanitare necesare.

Când se alege cada de baie trebuie să se țină cont de mai multe criterii, precum dimensiunea băii, stilul de amenajare, ce tipuri de instalații pentru căzi sunt potrivite, modelul, dimensiunea, materialul de fabricatie și nu numai.

Tipuri de căzi de baie

1.Căzi dreptunghiulare

Sunt cele mai familiare tipuri de căzi. De regulă, se găsesc în băile mici ale apartamentelor, dar pot fi o opțiune și pentru băile mari. Pot fi înzidite, montate cu mască frontală și/sau laterală sau placate cu suprafețe decorative. Dimensiunile pornesc de la 140 x 70 cm și ajung până la 200 x 90.

2.Căzi simetrice de colț

Sunt căzile cu laturile egale, care se pot monta strict în colțul unei băi. Sunt potrivite în băile spațioase, dar cele de dimensiuni reduse pot fi montate și în băile ceva mai mici.

3.Căzi asimetrice de colț

Sunt asemeni celor simetrice de colț, însă au o latură mai mare. Se montează după același principiu și pot fi înzidite sau montate cu mască.

4.Căzi freestanding

Căzile de acest fel nu necesită montajul pe perete și nici înzidirea. Pot fi cu montaj direct pe pardoseală sau pe picioare. Sunt perfecte pentru băile de dimensiuni mari, amenajate modern, dar pot fi integrate și într-un ambient retro sau minimalist. Căzile freestanding pot fi ovale, dreptunghiulare sau chiar rotunde.

Dimensiunea băii este primul criteriu de care trebuie să se țină cont atunci când se alege cada de baie. Într-o baie mare se poate monta orice tip de cadă, în timp ce într-una mai mică opțiunile sunt limitate.

În funcție de dimensiunea spațiului din baie, se alege și dimensiunea căzii. În magazine se găsește o gamă largă de căzi de dimensiuni variate care răspund tuturor nevoilor.

Materialul de fabricație este un alt criteriu în alegerea unei căzi potrivite. Cada de baie trebuie să fie rezistentă la șocuri și în timp. Cele mai populare materiale în procesul de fabricare al căzilor de baie sunt acrilul și fibra de sticlă, iar într-o proporție ceva mai mică, fonta și oțelul. Cele din urmă au calități tehnice performante, fiind rezistente la șocuri și foarte durabile, însă au dezavantajul de a fi foarte grele. De reținut este faptul că acrilul păstrează mai bine temperatura apei, prin urmare căzile fabricate din acest material permit băi mai lungi și mai plăcute.

Se mai găsesc și căzi baie din inox, marmură, granit sau email, dar nu sunt atât de populare în rândul alegerilor din diverse motive.

Căzile de baie de la E-baie sunt potrivite tuturor necesităților, gama fiind suficient de variată în ceea ce privește modelele disponibile, dimensiunile și materialele de fabricație. Este important să se cunoască în detaliu toate aspectele ce țin de montaj și instalații pentru căzi necesare, pentru a nu întâmpina situații neplăcute. În acest sens, se poate opta pentru sfatul unui specialist.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial