(P) Cina romantica acasă: cum îl surprinzi plăcut

Dacă vrei să îi faci o surpriză plăcută partenerului tău, cina romantică este o idee foarte potrivită, indiferent de pretext. Restaurantul nu ți se pare cea mai bună alegere, pentru că nu oferă suficientă intimitate, iar plus de asta, el s-ar simți obligat să plătească totul, pentru că așa cere codul bunelor maniere.

Prin urmare, e cazul să iei totul pe cont propriu și să te ocupi personal de toate detaliile, pregătind cina romantică la voi acasă.  Pentru ca totul să iasă perfect, ți-am pregătit și noi câteva sfaturi pe care te invităm să le parcurgi înainte de a începe pregătirile.

Alege momentul potrivit

Poți pregăti o astfel de surpriză pentru o ocazie specială cum ar fi ziua lui de naștere sau aniversarea relației voastre, însă un astfel de moment este oarecum previzibil. Dacă vrei să-l surprinzi total, pune totul la cale fără un motiv anume, sau găsește un pretext la care nu s-ar aștepta.

Vineri seara ni se pare momentul cel mai potrivit pentru o astfel de surpriză, pentru că ai tot timpul să te ocupi de detalii cât el este la birou, iar distracția o puteți prelungi până târziu, pentru că urmează weekend-ul.

Pregătește atmosfera

Pentru că e vorba de o cină romantică, atmosfera e un ingredient la fel de important ca și cele din meniu, așa că trebuie să îi acorzi atenția cuvenită. Iată aspectele esențiale de care trebuie să ții cont:

  • Lumina este esențială în crearea unei atmosfere romantice, iar nimic nu poate înlocui efectul unor lumânări plasate strategic pe masă și prin anumite zone din sufragerie.
  • Din peisaj nu trebuie să lipsească nici florile, care au darul de a împrospăta atmosfera, dar și a crea o imagine plăcută ochiului. În cazul cinei romantice, florile proaspete aflate pe mijlocul mesei sunt de mare efect. Pentru asta, trebuie să alegi un aranjament simplu, din flori cu un parfum discret și un colorit care să nu iasă în prim plan.
  • Romantismul se cam duce pe apa sâmbetei dacă pui pe masă farfuriile din care mâncați in fiecare zi și aceleași tacâmuri. Trebuie să ai prin casă un serviciu de veselă și tacâmuri pentru ocazii speciale, iar dacă nu ai, trebuie să faci rost și să te folosești de ele.
  • Muzica este  un alt element care completează atmosfera romantică, nu și atunci când răsună din difuzoarele laptopului pus pe noptieră. O boxă portabilă amplasată într-un loc discret și difuzând în surdină piesele preferate este mult mai potrivită. Dacă totuși folosești calculatorul sau telefonul, evită să pui muzica de pe Youtube dacă nu vrei sa fiți întrerupți în mijlocul unui dans „la sentiment' de o reclamă la semințe sau muștar pentru mici. Poți însă apela cu încredere la Youtube, dacă folosești varianta Premium.

 Ce incluzi în meniu

Cina romantică nu se potrivește deloc cu ciorba de burtă și ceafa cu cartofi prăjiți, chiar dacă partenerul tău e fan al acestor capodopere culinare. Meniul trebuie să fie unul ușor, cu preparate fine, ținând cont și de preferințele lui.

Dacă ții să prepari tu mâncarea, nu te aventura la feluri pe care nu le-ai mai încercat până acum, pentru că e posibil să nu îți iasă din prima, iar seara e atunci compromisă. Pregătește câteva aperitive, iar pentru felul principal poți merge pe un preparat ușor din pește sau carne de pui cu garnitură. Desertul ține de preferințele fiecăruia, dar și de talentele tale culinare.

La capitolul băuturi, nu trebuie să lipsească din meniu un vin spumant pentru ocazii speciale, completat cu un vin de masă, un lichior slab pentru tine și o tărie fină pentru el, sucuri, apă minerală și plată.

 În acest mod, vei reuși să îi oferi partenerului tău o seară de neuitat, iar el va trece cu vederea unele mici scăpări, care nu impietează cu nimic evenimentul pus la cale doar pentru el.

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial