(P) Cea mai simplă rutină de îngrijire a tenului cu doar două cosmetice cheie

Fiind o parte a corpului extrem de expusă la exterior și la tot ce presupune acesta, tenul are nevoie de îngrijire și atenție din plin. Totuși, ne punem de foarte multe ori întrebarea cum ar trebui să îl îngrijim și ce produse este indicat să folosim. Acest lucru ne duce automat cu gândul la faptul că pielea noastră este diferită și că niciodată nu va merge o rețetă standard pentru toată lumea. De aceea, este foarte important să îți cunoști nevoile pielii și să încerci să i  le asiguri. Despre toate aceste lucruri vom vorbi mai pe larg în cele ce urmează.

Nu este un secret: pielea noastră este, din nefericire, terenul perfect pentru microbi și impurități. Chiar dacă acestea nu se observă cu ochiul liber, la dimensiuni microscopice am fi îngroziți de ce se poate afla pe ten. Tocmai de aceea, porii noștri trebuie curățați des pentru a elimina treptat aceste impurități nebinevenite. Pentru început, deși cu siguranță nu îți era străin acest lucru, este necesar să îți formezi o rutină de produse cosmetice care să fie compatibilă cu nevoile tenului tău. Îți vei putea realiza o rutină completă și care să te mulțumească abia după foarte mult timp, când reușești să testezi mai multe cosmetice și să îți poți da seama ce îți face bine și ce ar trebui să nu mai folosești.

Totuși, întotdeauna, indiferent de tipul tenului pe care îl ai, demachierea este pasul cel mai important! Chiar dacă nu ai purtat machiaj în acea zi sau nu ai folosit cosmetice, demachierea este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru ten. Produsele de pe piață sunt numeroase la acest capitol, astfel că poți alege cosmetice precum apa micelară sau laptele demachiant pentru îndepărtarea impurităților. Orice ar fi, repetă procesul demachierii atât seara, cât și dimineața, punând produs pe o dischetă demachiantă din bumbac. Ai grijă ca aceasta să nu fie dintr-un material abraziv pentru ten pentru că îți vei răni pielea prin frecare. Mai mult, pune produs pe cate o dischetă și demachiază-te cu acesta până când vei ajunge la o dischetă care să fie curată după demachiere. Atenție! Întotdeauna trebuie să îți clătești fața după folosirea acestor cosmetice. Chiar dacă, în teorie, apa micelară nu mai necesită clătire, atât acesta, cât și dmachiantul este bine să fie îndepărtate de pe ten și pielea să îți fie cât mai curată.

Un alt produs indispensabil trusei de cosmetice este crema hidratantă, atât cea pentru zi, cât și cea pentru seară. Chiar dacă încercăm să consumăm cât mai mulți litri de apă și să ducem un stil de viață sănătos, nu întotdeauna reușim, iar tenul nostru are de suferit. Putem, însă, să ne ajutăm pielea prin aplicarea de produse cosmetice hidratante, cea mai la îndemână fiind soluția cremei hidratante. Aici trebuie să fim foarte atente la tipul pielii noastre, astfel că pentru un ten foarte uscat, trebuie să aplicăm cosmetice cu o consistență cât mai grasă și care să hidrateze în profunzime. La polul opus se află tenul gras, despre care chiar dacă circulă mitul că tenul gras nu are nevoie de nimic hidratant sau uleios, aceste lucruri sunt foarte false. Tenul gras are și el nevoie de un nivel de hidratare corespunzător pe care i-l putem atribui folosind cosmetice special create pentru acest tip de piele. O altă greșeală majoră este că, adesea, posesoarele unui astfel de ten folosesc cosmetice care să îl usuce excesiv, însă nu fac decât să își dea peste cap PH-ul pielii și să creeze probleme și mai mari. În realitate, tot ce trebuie să faci este să îți cunoști pielea și să îi aplici o cremă hidratantă de zi  în consecință.

În ceea ce privește crema hidratantă de noapte, printre produsele cosmetice se află foarte multe variante de acest tip care îți ajută pielea să își restabilească nivelul de hidratare pe tot parcursul nopții. Ce poate fi mai minunat decât să te trezești dimineța cu un ten luminos? Așege, așadar, ceva potrivit tenului tău și formează-ți o rutină de îngrijire pe care să o respecți. Desigur, poți completa cu diverse produse, însă acesta este minimul pe care îl poți face pentru a te asigura că te poți bucura de un ten radiant.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial