(P) Ce să schimbi în grădină pentru a crea un spațiu de poveste fără să apelezi la specialiști

Pentru mulți români care locuiesc în mediul rural, grădina casei este spațiul utilizat pentru creșterea păsărilor și a animalelor domestice sau pentru cultivarea legumelor și fructelor, a pomilor fructiferi și a viței-de-vie, pentru că de aici își asigură cele necesare traiului de zi cu zi pentru ei și pentru familiile lor. În ultima vreme, însă, tot mai mulți orășeni s-au decis să-și achiziționeze o locuință la sat, pentru că vor să respire aer curat și să petreacă aici momente de liniște împreună cu cei dragi, cu prieteni și rude. 

De regulă, aceștia aleg case deja construite, unele dintre ele bătrânești, așa că au mult de lucru pentru a le transforma în adevărate oaze de relaxare. Proiectele de amenajare a interiorului sunt rapid puse în practică, problema intervenind atunci când exteriorul trebuie organizat în așa fel încât fiecare să se simtă în largul său. 

Iată câteva lucruri pe care le poți schimba ușor pentru a-ți transforma grădina de unul singur!

Amenajarea nu este deloc una dificilă, așa cum poate ar părea la o primă vedere. Nu este nevoie de specialiști pentru a schimba look-ul grădinii tale, ci doar de puțină imaginație și de câteva informații utile, care pot fi acumulate de pe Internet. 

  • Este binecunoscut faptul că grătarele pentru grădină sunt aproape nelipsite din orice gospodărie cu o curte proprie, românii fiind mari iubitori de friptură și muzică bună în aer liber. Dacă și tu te numeri printre aceștia, îți poți transforma grădina într-un spațiu ideal pentru a petrece timp împreună cu cei dragi, apelând la acest accesoriu. Pe site-ul Hornbach.ro pot fi găsite produse de calitate superioară, indiferent că este vorba despre grătare pe gaz, pe cărbune sau electrice.
  • De asemenea, este important să acorzi o atenție deosebită și spațiului verde. Tunde iarba care a crescut într-un mod inestetic, taie lăstarii și crengile uscate ale copacilor pentru a lumina totul și scapă de buruienile care au invadat florile. Foloseste un motocultor și ară bine pământul, mărunțește-l și pregătește-l pentru semănarea gazonului, pentru ca este mult mai elegant. Dacă vrei să faci o investiție mai mare, optează pentru rulouri de gazon și vei avea imediat rezultatele dorite. Vei putea să-l folosești chiar pentru a juca fotbal sau volei alături de prieteni.
  • Un loc special trebuie să fie amenajat pentru piscină, deoarece este iubită de toată lumea în sezonul estival. Alege un spațiu însorit, în care bate soarele din belșug și montează o piscină gonflabilă. În jurul ei așază nisip fin, câteva șezlonguri, umbrele colorate și distracția este garantată. Astfel, vei reuși să îți transformi grădina în propria ta plajă privată!
  • Dacă vrei un loc intim, relaxant, în care să asculți păsărelele, să citești un roman de dragoste sau să sorbi liniștit dintr-o cafea dimineața, tot ce ai de făcut este să-ți amenajezi într-un spațiu umbrit un colț doar al tău. La modă sunt mesele și scaunele din fier forjat, care imprimă un aer retro și un look sofisticat curții tale. Câteva decorațiuni pot completa zona: ghivece cu plante înalte sau cu flori parfumate, o roată de lemn vopsită în culorile preferate, câteva unelte tradiționale, așezate cu stil sau chiar o mică fântână pictată în motive tradiționale. 

În concluzie, pentru a face schimbările potrivite în grădină, nu trebuie să apelezi la un specialist, ci doar să te lași ghidat de propria imaginație, să culegi diferite informații utile de pe Internet, pentru a te inspira din proiectele altora și să muncești cu drag și spor. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial