(P) Ce să faci și ce să nu faci când alegi draperii pentru casa ta

(P) Ce să faci și ce să nu faci când alegi draperii pentru casa ta

Ferestrele încadrate cu perdele lungi și draperie pot adăuga glamour și personalitate unei camere. Datorită design-ului unic din fiecare casă și a varietății largi de opțiuni disponibile, poate fi un proces dificil să alegi stilul potrivit pentru casa ta.

Agățarea draperiei nu trebuie să fie însă prea complicată. Există doar câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere, alături de câteva lucruri pe care trebuie să le faci și altele pe care trebuie să le eviți cu orice preț. Așadar, înainte de a te îndrepta către magazin, consultă aceste sfaturi pentru selectarea unui tip de draperi.

Scopul draperiilor

Poate vrei să instalezi o draperie pentru că dorești să incluzi un strop de culoare în casa ta, să sporești intimitatea, să creezi întuneric și să adaugi un strat de izolație la ferestre. În unele cazuri, este posibil să cauți ceva care să le facă pe toate. O draperie căptușită îți va permite să controlezi temperatura într-un spațiu, precum și cantitatea de lumină care intră în cameră, în timp ce o căptușeală de bază din bumbac protejează țesătura, dar permite totuși o strălucire difuză. Un suport izolant te va ajuta să menții casa mai caldă iarna și mai rece vara, iar o căptușeală opacă este ideală pentru dormitoare, deoarece nu permite filtrarea luminii. Ce-i interesati de cumparaturi online vor fi fericiti sa auda ca pot achizitiona draperii de la eMag.

Culoare și modele

O draperie ocupă o cantitate mare de spațiu vizual și va avea un impact semnificativ asupra aspectului camerei tale. Pentru a selecta culoarea potrivită, cere o mostră a țesăturilor pe care le iei în considerare. Adu-le în spațiul pe care îl decorezi și compară-le cu canapeaua, pernele și pereții, pentru a vedea dacă se potrivesc.

Dimensiunea draperiei

Draperiile ar trebui să aibă întotdeauna cel puțin dublul lățimii ferestrei, chiar dacă vor fi trase de cele mai multe ori. De asemenea, este vital ca acestea să fie suficient de lungi. Pentru un aspect bogat și elegant, se pot întinde pe podea, iar pentru un stil mai rațional și mai curat, pot șterge podeaua. Draperiile scurte ar trebui să perie pervazul ferestrei.

Galerie

Galeria ar trebui să se potrivească cu materialul din care este realizată o draperie. Draperiile mai grele, cum ar fi catifelele, funcționează bine pe galerii mari și oarecum decorative, în timp ce mătăsurile ușoare pot sta pe bare ușoare, mai subțiri. Acestea fiind spuse, galeriile ar trebui să completeze și restul camerei și este util să achiziționezi același material peste tot sau să creezi o temă. De exemplu, dacă ai lămpi sau scaune lucioase, o galerie lucioasă la rândul ei va funcționa perfect.

Opțiuni pentru țesături

Bumbacul este un material versatil și ușor de curățat pentru o draperie, în timp ce catifeaua este luxoasă și privată, dar uneori puțin cam grea pentru anumite spații. Mătăsurile sunt ușoare și grațioase, dar nu oferă prea multe în ceea ce privește intimitatea, iar lâna este destul de grea, dar suficient de puternică.

Ce să faci

Măsoară feresterele în mod adecvat – Asigură-te că ești pregătit pentru proiectul de instalare al unei draperii, măsurând ferestrele. Acest lucru poate părea ușor, dar chiar și un centimetru diferență poate face ca draperiile să arate dezordonate.

Folosește galerii mai lungi decât fereastra – Poți crea iluzia unor ferestre mari cu galerii late pentru draperie. Galeriile prea scurte ar putea face ca fereastra să pară mică și înghesuită. Indiferent de fereastra pe care o împodobești, alege o galerie lată.

Alege tipul potrivit de galerie – Există mai multe modalități de a agăța o draperie, așa că nu ezita să fii creativ. Nu trebuie să te limitezi doar la inele. Cârligele pentru draperie sunt o modalitate excelentă de a o atârna.

Alege materialul potrivit – Țesătura este un element cheie în procesul de instalare a draperiilor. În timp ce majoritatea țesăturilor pot fi agățate în același mod, anumite țesături de perdele mai grele, cum ar fi draperiile de catifea, ar putea avea nevoie de un pic mai multă atenție. Acestea pot necesita galerii duble.

Ce să nu faci

Folosești prea puțin material – Pentru a avea cu adevărat un impact, o draperie ar trebui să fie plină și voluminoasă, nu subțire și sfioasă. Dacă nu folosești suficientă țesătură, draperiile vor avea un aspect fad. Asigură-te că lățimea combinată a draperiilor este de cel puțin două ori lățimea ferestrei.

Alegi lungimea greșită de draperie – La fel ca în cazul lățimii, lungimea draperiei poate însemna reușită sau eșec în aranjarea ferestrei. Draperiile prea scurte nu afișează acel aspect elegant și îngrijit pe care îl cauți. Există câteva stiluri de lungime a draperiilor din care să alegi. De exemplu cazul în care marginile de jos ale draperiei se odihnesc într-o „piscină' de țesătură pe podea. Pe de altă parte, există opțiunea „sărutul', atunci când draperiile abia ating ating podeaua.

Folosești draperii greșite pentru stilul ferestrei – Există o varietate extraordinară de stiluri de draperie, dar există și o mulțime de stiluri de ferestre! Este important să știi ce fel de draperie funcționează cu fiecare tip de ferestre.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial