(P) Ce modalități de transport mobilă ai dacă te muți în altă țară?

Mutarea într-o țară străină vine la pachet cu multă incertitudine, multe provocări și întrebări.

Oamenii se mută, de obicei, într-o țară străină pentru oportunitățile de carieră, pentru beneficiile care vin pentru familie și copii sau pur și simplu pentru că s-au îndrăgostit iremediabil de un loc.

Cei mai puternici își planifică și organizează mutarea cu foarte multă precizie ca să nu lase loc surprizelor neplăcute. Trebuie să te gândeșyi la lucruri importante, precum obținerea vizei, sistemul de sănătate, sistemul de pensii, găsirea unui loc de muncă și toate resursele necesare traiului acolo.

Iată câțiva pași esențiali de care trebuie să te ocupi în vederea unei mutări lipsite de stres:

  1. În funcție de țara în care vrei să emigrezi, află care este cea mai bună metodă de transport mobilă. Există companii specializate pe transport mobila care îți pot muta lucrurile oriunde în Europa. Asigura-te că vei contacta o companie serioasă și de încredere și aceasta te va ajută în procesul de mutare, inclusiv cu materialele necesare pentru împachetare.

  2. Dacă încă nu știi ce să iei cu ține atunci când te muți, răspunde-ți la câteva întrebări care te vor ajuta să te decizi:

  • Ce fel de restricții de transport sunt în țara respectivă sau țările pe care le tranzitezi? De exemplu, există țări care nu permit transportul plantelor și al materialelor inflamabile.

  • Cum va fi climatul unde vei merge? Ia în calcul că umezeala sau climatul foarte arid pot dăuna obiectelor de artă sau mobilierului. Este de preferat ca în aceste cazuri să cumperi mobiler local, care să fie construit specific pentru zona în care locuiești.

  • Cât timp ți-ai planificat să stai în țara în care mergi? Dacă ți-ai planificat să faci o mutare permanentă, ar fi bine să îți iei majoritatea obiectelor importante, însă dacă e vorba doar o mutare temporară, ai grijă ca majoritatea lucrurilor tale să fie depozitate cu grijă, fie la prieteni sau familie, fie într-un spațiu special amenajat (dacă nu pot rămâne în locul în care sunt acum).

  1. Dacă faci o mutare permanentă sau pe termen foarte lung, asigură-te că iei cu ține doar mobila și obiectele personale absolut necesare sau care au valoare sentimentală, plus documentele esențiale. Pentru restul de lucruri poți organiza un târg pentru a le vinde la un preț ieftin sau le poți dona la organizațiile de caritate, care apoi le vor dărui celor nevoiași.

  2. Verifică ce fel de transport mobilier ar fi mai potrivit pentru tine, în funcție de țara unde emigrezi. După cum am menționat, în Europa se poate ajunge în majoritatea țărilor cu transportul terestru, însă dacă emigrezi în America sau Asia, ai alte două posibilități: fie transportul aerian (scump și rapid, dar restrictiv din punct de vedere al volumului și greutății), fie transportul pe mare (mai ieftin decât cel aerian, fără prea multe restricții, dar care durează mai mult). Alege-l pe cel care se potrivește nevoilor tale, dar și bugetului pe care îl ai.

  3. Ia legătura cu firma de transport mobilă pentru a afla exact ce greutate pot transporta, ce volum și cât timp va dura până când transportul va ajunge la destinație. Este important să stabiliți toate detaliile de la început: ziua și ora mutării, obiectele necesare de mutat, materialele necesare pentru împachetat, uneltele care vor fi folosite la mutare, membrii echipei și prețul pentru întregul transport.

  4. Pregătește-te pentru o schimbare în cultură, mediu și viață. Probabil la început îți va fi mai greu, pentru că va trebui să te adaptezi multor reguli și obiceiuri noi, dar cu timpul, te vei obișnui. Este important să ai mintea deschisă, să te instalezi cât mai repede cu toate cele necesare traiului acolo și să te obișnuiești cu noua ta casă. Schimbarea înseamnă creștere, așa că este o bucurie pe termen lung.

Chiar dacă te muți internațional, una dintre cele mai recomandate echipe de transport mobilă București este cea de la Relocări București. Aici vei găsi oameni specializați care să te ajute în toate etapele necesare pentru mutare, de la împachetarea mobilierului și a lucrurilor personale, până la transportul mobilei și montajul acesteia în noua locație. Cu Relocări București ești pe mâinile unor specialiști cu experiență, care vor avea grijă ca tranziția ta spre o nouă locație să fie cât mai ușoară și fără stres.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial