(P) Câteva sfaturi de luat în considerare înainte să cumperi o canapea

Canapeaua formează, împreună cu televizorul, un „cuplu' de bază din casă. Aici vei urmări un film, un meci de fotbal sau serialul nostru preferat. Aici vei discuta cu prietenii, te vei bucura de un mic pui de somn sau chiar vei mânca. De aceea, dacă trebuie vrei să cumperi o canapea, cu siguranță trebuie să acorzi foarte mare atenție alegerii.
În orice caz, o canapea trebuie să îndeplinească trei cerințe fundamentale: confort, rezistență și funcționalitate.

Care va fi funcția canapelei tale?

Evaluează locul și funcția pe care o va îndeplini canapeaua. Lucrurile diferă major dacă vei folosi canapeaua într-un living al unei familii față de cazul în care canapeaua va fi destinată unui birou sau pentru o sală de așteptare.
În funcție de funcția canapelei, ar trebui să optezi pentru rame și tapițerie mai mult sau mai puțin rezistente.

Cum să alegi dimensiunea potrivită?

Trebuie să alegi dimensiunea unei canapelei în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, de utilizarea pe care o va avea canapeaua și de numărul de oameni din casă.
Pentru un spațiu mic, alege canapele ușoare (cu mai puțină adâncime și picioare înalte care dau impresia de „aer' și spațiu), care să fie completate cu fotolii sau scaune auxiliare.

Dacă ai un spațiu mai mare, cel mai bine este să alegi canapele în „L' sau pe colț (mai la modă) în locul canapelelor tipice.

De asemenea, poți opta pentru canapele care sunt prelungite cu un șezlong. Sunt confortabile și oferă spațiu suplimentar. Dacă canapeaua va fi în fața unei ferestre, calculează înălțimea spătarului, astfel încât să nu acopere fereastra sau să împiedice deschiderea ei.

Un spătar confortabil are cel puțin 85-90 de centimetri, Și vrei, mai presus de toate, confort.

Măsurători în funcție de pozițiile de așezare

Canapelele cu trei locuri au aproximativ doi metri lungime (cu 20 de centimetri mai mult sau mai puțin, în funcție de cotiere); cele cu două locuri, între 1,65 și 1,80 m.

Canapelele cu patru locuri sunt potrivite pentru camere care măsoară peste 40 metri pătrați. În caz contrar, canapeaua va satura întregul decor.

Ține minte că partea de jos a canapelei și spătarul vor fi cele care vor da impresia unei dimensiuni mai mari sau mai mici: standardul este de 90 până la 95 de centimetri.

Va fi utilizată intensiv sau va fi pur și simplu un element decorativ?

Modul în care va fi utilizată canapeaua este important în alegerea ei. Pe de o parte, poți alege canapeaua drept element decorativ, care poate fi mai ieftin și mai puțin durabil (cu cadru din lemn).

Pe de altă parte, poți alege o canapea mai scumpă și mai rezistentă, cu un cadru metalic, dacă ea va fi o piesă de mobilier cu utilizare intensivă.

Căptușeală diferită pentru un confort mai mare al scaunelor

Căptușeala pernelor este, de asemenea, importantă. Poți alege dintre: spumă (în funcție de densitatea ei va dura mai mult sau mai puțin până se va deforma), pene (își pierd forma și devin turtite)

sau, cel mai recomandat, un amestec de pene și spumă sau fibră de poliester, în funcție de tipul de scaune.
Pernele individuale îți vor oferi un aspect moale, în timp ce canapelele cu pernă integrală vor fi mai drepte, dar mai puțin confortabile. Pernele de pene vor trebui reașezate aproape de fiecare dată când sunt folosite.

Ce culoare ar trebui să alegi pentru canapeaua ta?

Culoarea este o alegere foarte importantă pentru canapele. Practic tot decorul camerei se va învârti în jurul canapelei.

Cu cât culoarea unei canapele este mai clară și mai deschisă, cu atât canapeaua va fi mai vizibilă (și va părea că ocupă mai puțin spațiu). Poți adăuga detalii de culoare folosind perne colorate sau în carouri sau o pătură care se combină cu restul culorilor din cameră.

Reține, pentru tapițerie, că culorile întunecate saturează, iar imprimeurile ascund uzura. Însă o canapea într-o culoare îndrăzneață poate umple camera de zi cu viață.

Tapițerie care îți ușurează viața

Astăzi există o mare varietate de tapițerii de canapele din care poți alege: bumbac, fibre sintetice cu tratamente rezistente la pete, piele sintetică sau naturală.

În plus, aproape toate canapelele au perne detașabile, ceea ce îți va permite să speli țesăturile pentru a le avea întotdeauna impecabile. Întreținerea este mai ușoară și mai ieftină acum decât să pui pe cineva să o curețe de fiecare dată.

Fii atent la oferte

Dacă nu ai resurse financiare mari, nu este o idee rea să vânezi canapele în sezonul de reduceri.

Există, de obicei, pe tot parcursul anului, anumite perioade de reduceri, precum Black Friday sau reducerile de primăvară, când poți găsi modele de canapele cu reduceri de până la 50 sau 60%.

Canapeaua extensibilă, spațiu suplimentar pentru dormit

Și, dacă ai nevoie de un pat suplimentar, o canapea extensibilă este soluția. În ziua de astăzi, existând sisteme de deschidere mai moderne și finisaje rafinate, aceste tipuri de canapele pot îndeplini fără probleme funcția dublă de pat. În sufragerie, se recomandă sistemul „clic', care ocupă mai puțin spațiu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial