(P) Cât de importante sunt covoarele din locuință?

Covoraşele sunt elemente importante, care oferă un plus estetic locuinței, şi care totodată previn răspândirea prafului şi a murdăriei pe podele. Primul impuls când se achiziţionează covoare este de a pune accentul pe aspectele estetice, totuși nu doar această constantă trebuie să fie principalul factor de decizie când vine vorba de achiziționarea lor.

Covoraşe de intrare de ce sunt importante?

Toate covoarele sunt importante, în special cele montate la intrare. Acestea pe lângă scopul estetic, vin şi cu funcţionalitate ridicată. Prin structura loc reușesc să acumuleze murdăria de pe pantofi. Prin procesul de frecare pe covoraşe de intrare a pantofilor, reziduurile: nisip, pietricele, alte mizeri sunt îndepărtate de pe tălpi, astfel riscul de a zgâria sau murdări podeaua de la intrare este minimizat. 

Dealtfel cei ce aleg covoraşe de intrare, aleg să creeze un ambient plăcut, primitor. Pe lângă estetica îmbunătăţită pe care o asigură, transmit şi un mesaj.  Practic, aceste elemente sunt un mod de a spune bun venit acasă'

Ce rol au covoarele?

Covoarele montate în interior sunt pata de culoare care aduce echilibrul în locuinţă. Rolul estetic este unul foarte important, însă acestea au și funcţionalitate ridicată. Prin structura lor au rol izolator deosebit. În primul rând acestea absorb sunetele, astfel că activitatea din interior nu este percepută la fel de intens la etajele inferioare. Covoarele păstrează o temperatură optimă la nivelul tălpilor. Ţesăturile din care sunt realizate au proprietatea de creşte confortul utilizatorilor. Podele acoperite cu gresie, marmură sau parchet sunt reci, dacă nu există sisteme de încălzire în pardoseală acestea pot favoriza sensibilizarea organismului. Cele acoperite cu covoare sunt calde şi susţin sănătatea, şi când în locuinţa sunt copii şi bătrâni, devin elemente indispensabile.

Covoarele nu sunt doar funcționale, dar sunt plăcute la atingere, fapt ce transmite stare de bine şi relaxare. Un covor bine selectat poate deveni locul preferat de joacă al celor mici, sau zona  centrală de petrecerea a timpului liber.

Un alt aspect ce nu trebuie trecut cu vederea tine de faptul că covoarele pot ascunde imperfecțiunile podelei. În timp chiar şi pe cele mai rezistente dintre podele pot apărea urme de uzură. Cu ajutorul covoarelor acestea pot fi uşor mascate. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial