(P) Cât de important este să avem o canapea confortabilă?

Dacă trebuie să răspundem la întrebarea despre cea mai importantă piesă de mobilier din living, fără să ne gândim prea mult, vom răspunde că este canapeaua. Și nu suntem singurii. Peste 92% dintre oameni răspund la fel, lucru pentru care există un motiv. Motivul este, că nu există o piesă de mobilier mai practică, mai funcțională și confortabilă pentru camera de zi decât “Măria Sa Canapeaua”.

3 motive pentru care divanul sau canapeaua sunt cele mai importante elemente din amenajarea livingului

Comoditate

Este posibil să aveți un fotoliu confortabil, care vă place foarte mult. Scaunele pe care stați la masă pot fi extrem de confortabile și comode. Dar, atunci când doriți să vă odihniți complet și să vă relaxați, suntem convinși că din tot mobilierul pe care îl aveți veți alege canapeaua. Pentru că acest mobilier este moale, confortabil și ergonomic și vă poate oferi odihna de care aveți nevoie. 

Punctul focal (de referință)

Indiferent de mobilierul pe care îl aveți în living, canapelele sunt întotdeauna punctul focal în cameră. Stilul lor stabilește starea de spirit și de acesta depinde în mare măsură imaginea livingului. Altfel spus, această piesă de mobilier este prima focusată de oaspeții dumneavoastră, și de ea depinde dacă, camera va arata elegantă și organizată sau dezordonată și inconfortabilă. Prin urmare, ea este “ancora”, punctul focal, care joacă un rol important în stilul general și viziunea camerei.

Funcționalitate

Canapelele sunt, probabil, unele dintre cele mai practice și funcționale piese de mobilier, nu numai din camera de zi, ci și din întreaga locuință. Selectate cu atenție și în funcție de spațiul de care dispuneți, aceste piese oferă un loc confortabil pentru a sta și a povesti cu familia și prietenii, precum și un loc de relaxare cu o carte în mână sau în fața televizorului. Pe ele vă puteți ghemui cu persoana iubită (sau cu cățelul), puteți trage un pui de somn după-amiaza, și le puteți transforma rapid într-un al doilea dormitor în cazul în care apropiații sau prietenii vă surprind cu dorința de a petrece noaptea la dumneavostră.

Cum să alegem o canapea care să nu fie doar elegantă ci și comodă?

Verificați cadrul

Construcția este mult mai importantă decât canapeaua în sine. Prin urmare, este bine, atunci când cumpărați canapea să vă uitați la cadru și să alegeți o canapea, al cărei cadru este fabricat din materiale rezistente și durabile, cum ar fi lemn natural, metal sau laminat de calitate. 

Mare atenție și la umplutură  

Principalele materiale folosite ca umplutură la fabricarea canapelelor moderne sunt câteva:

  • Spumă cu densitate redusă 

Pernele din acest material sunt moi, dar nu își recapătă forma, ceea ce în practică înseamnă că în doar câteva luni spuma se va presa iar statul pe canapea nu va mai fi deloc confortabil.

  • Spumă cu densitate mare

Acest material este robust, durabil și poate susține o greutate mai mare. Dezavantajul lui este, că este destul de tare, iar acest lucru înseamnă că pernele de pe canapea vor fi destul de rigide și inconfortabile pentru o ședere mai lungă pe canapea.

  • PUR spumă

PUR spuma este un material robust, mediu moale și foarte rezistent. Pernele  cu această umplutură sunt suficient de moi pentru a asigura confortul ( fără a se presa) și foarte robuste pentru a rezista la o greutate permanentă ani întregi.

Alegerea tapițeriei

Alegeți o țesătură plăcută la atingere și care să vă ofere confort și plăcere atunci când vă așezați (sau vă întindeți) pe canapea. Dacă aveți copii mici sau animale de companie, alegeți o tapițerie rezistentă la uzură și care poate fi  curățată  ușor.

Atenție și la susținerea spatelui

Pentru ca acest mobilier să fie comod, trebuie să vă ofere o susținere  confortabilă a poziției spatelui. Înainte să cumpărați canapeaua, dacă aveți posibilitate, așezati-vă pe ea ca să vedeți dacă înălțimea și adâncimea sa vă dau sentimentul de comoditate și confort optim.

Alegeți un stil

Aici totul depinde de gusturile și preferințele personale. Atât canapelele clasice, cât și cele foarte moderne sunt disponibile pe piață și aveți multe opțiuni. De exemplu, dacă sunteți tradiționaliști, puteți opta pentru stil și culoare de canapea, care combină eleganța și culoarea cu restul mobilierului din cameră. Mai puteți alege   și un model care pune accentul pe stilul individual și gândirea creativă personală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial