(P) Care este cel mai bun dezinfectant biocid de mâini?

Trăim într-o societate în care igiena mâinilor prin spălarea cu apă și săpun, dar și folosirea unui dezinfectant este foarte importantă. Microbii și bacteriile se înmulțesc rapid pe suprafețe, de aceea este absolut necesar să folosim mereu dezinfectanți care să ne protejeze de contractarea unor boli ușor transmisibile.

Ce este un dezinfectant biocid pentru mâini?

Un produs biocid poate fi un antimicrobian, pesticid sau conservant reglementat de lege, care conține diverse substanțe pentru a preveni apariția microorganismelor sau pentru a distruge anumite microorganisme.

Rolul unui antiseptic este de a neutraliza/ucide microbii, de aici și denumirea de biocid. Majoritatea dezinfectantilor au funcție biocidă, ceea ce înseamnă că au fost testați și sunt eficienți în a ucide microbii, bacteriile, ciupercile și virușii de pe diferite tipuri de suprafețe sau de pe mâini.

Produsele biocide sunt testate și certificate înainte de a ajunge pe piață, iar obținerea autorizațiilor ISO și a certificărilor de la Ministerul Sănătății în cazul lor este destul de complexă și de durată.

Mulți dintre dezinfectantii de mâini, mai ales cei cu concentrație mare de alcool de peste 60%, sunt folosiți și în industria de sănătate și fatmaceutică, ceea ce reconfirmă importanţa și eficienţa lor împotriva răspândirii patogenilor. Există, totuși, o diferență între substanțele chimice folosite pentru dezinfectantii profesionali și cei cu uz obișnuit. Un antiseptic obișnuit se găsește pe piață sub formă de gel, spray, substanță lichidă sau șervețele antibacteriene.

În lumina ultimelor evenimente cauzate de viruși, s-a descoperit că folosirea unui dezinfectant de maini este extrem de importantă atât în prevenirea răspândirii bolilor, cât și în prevenirea contractării virușilor.

Care sunt avantajele folosirii unui dezinfectant biocid pentru mâini?

  • Promovează un obicei zilnic de a avea o igienă a mâinilor care să fie corectă și care ajută populația să fie mai rezistentă îmbolnăvirii.

  • Se poate folosi oriunde ești, deoarece este un dezinfectant mâini fără clătire.

  • Protejează sănătatea fiecărei persoane prin neutralizarea a 99,9% dintre microbi, bacterii, ciuperci și viruși care se găsesc pe suprafața mâinilor după ce intră în contact fie cu alte persoane, fie cu alte suprafețe contaminate.

  • Majoritatea dezinfectanţilor au în compoziție etanol sau izopropanol (alcool), ceea ce îi face foarte eficienți în lupta antimicrobiană.

Cum se folosește un dezinfectant mâini pentru a avea eficienţă maximă?

Compoziția chimică a unui dezinfectant poate fi reprezentată de alcool etilic, alcool izopropilic, parabeni, agenți emolienți (glicerină, aloe vera), triclosan, clorhexidină, alcool lactic și alte variații de alcool, sau pot să nu conțină deloc alcool.

Evită produsele care conțin parabeni, deoarece aceste substanțe chimice sunt dăunătoare pentru piele, provocând iritații ale pielii sau afecțiuni ale sistemului endocrin. De asemenea, comercializarea produselor care conțin triclosan nu mai este permisă în Uniunea Europeană din 2016, deoarece s-au găsit dovezi care sugerau că utilizarea acestei substanțe chimice pe termen lung, aduce riscuri importante în sănătate, fie sub forma rezistenței la bacterii, fie sub forma unor efecte hormonale nedorite.

Alege un dezinfectant maini care să conțină cât mai puține substanțe și care să fie avizat de Ministerul Sănătății, pentru a avea siguranța că nu este dăunător în nici un fel pentru sănătatea ta. Reține că pentru a fi eficient, un dezinfectant mâini fără clătire trebuie să conțină minim 60% substanță activă alcool. Cu cât e mai mare concentrația de alcool, cu atât dezinfectantul este mai eficient împotriva patogenilor, însă este și mai dăunător pentru piele atunci când se utilizează des, provocând uscarea pielii. În acest sens, găsești o gamă completă de dezinfectanți pentru mâini care conțin și aloe vera sau glicerină, pentru protecția pielii.

Pentru că un dezinfectant biocid pentru mâini să fie eficient este necesar să aplici cantitatea recomandată de producător, astfel încât să umezeşti toată suprafața mâinilor (inclusiv între degete și pe dosul palmei), timp de 30 secunde-1 minut (în funcție de specificațiile producătorului) și să lași apoi să se usuce de la sine, fără a interveni să ștergi cu prosop sau șervețel.

De unde poți cumpăra un dezinfectant biocid de mâini care să fie sigur pentru sănătatea ta?

Acum poți comanda online un dezinfectant mâini fără clătire care să îți ofere protecția maximă de care ai nevoie împotriva virușilor, bacteriilor și a microbilor, la un preț foarte bun, beneficiind de numeroase facilități, inclusiv livrarea în 24 ore. Dacă ești indecis ce fel de dezinfectant să alegi, poți consulta și Registrul Național pentru produsele biocide, disponibil online pe site-ul Ministerului Sănătății.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial