(P) Care este cauza formării condensului la geamurile termopan?

(P) Care este cauza formării condensului la geamurile termopan?

Una dintre frecventele probleme ale geamurilor temopan este formarea condensului ȋntre sticle. Este o problemă ce nu trebuie nicidecum ignorată si este indicat să fie apelate servicii profesionale de reparații. Improvizațiile duc, în timp, la formarea mai multor defecțiuni.

În acest articol vor fi prezentate câteva aspecte ce determină formarea condensului în geamurile termopan. Tot în următoarele rânduri vor fi prezentate și soluții eficiente și în ce constau serviciile de reparații termopan de la Service Termopane ULTRAPVC

Când se produce condens în geamurile termopan?

În principiu, condensul se formează atunci când există diferențe de temperatură. Modul de proiectare și concepere a geamurilor termopan nu ar trebui, sub nicio formă, să favorizeze apariția condensului între sticle. O soluție optimă este să fie apelate servicii profesionale de reparații termopane, iar un punct de reper este Service Termopane ULTRAPVC. 

Este o defecțiune ce ține de etanșeizare și atunci se impun cunoștințe în acest domeniu, orice improvizație fiind de prisos. Mai mult decât atât, picăturile de condens nu pot fi șterse pur și simplu. Odată ce intervine această problemă este de la sine înțeles că este nevoie de schimbarea garniturilor și de o echipă de meșteri specialiști.

Condensul în exteriorul sticlei – care sunt cauzele?

Acest fenomen este denumit în vorbirea populară aburire și adesea cauza este gradul de umiditate mare din încăperi. Este o situație adesea întâlnită în cazul construcțiilor noi sau după ce ferestrele vechi au fost înlocuite cu geamuri termopan noi. 

O cauză posibilă poate fi și lipsa ventilației. Specialiștii de la Service Termopane ULTRAPVC recomandă aerisirea încăperilor cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Geamurile termopan sunt etanșe și nu permit schimbarea aerului din locuință. Acesta trebuie mereu schimbat cu aer curat și astfel, chiar dacă temperaturile exterioare sunt scăzute, tot trebuie să existe această rutină de a aerisi camerele zilnic. 

O altă cauză ce determină aburirea geamurilor în exteriorul sticlei constă în activitățile de gătit. Chiar dacă este utilizată o hotă performantă este indicat să fie deschis și geamul, deoarece în timpul fierberii se pot emana peste 2 l de apă. 

O umiditate crescută în încăpere nu este de dorit, deoarece în timp se formează mucegaiul și se pot dezvolta diverse afecțiuni ale aparatului respirator, mai ales dacă în locuință sunt copii mici, care încă sunt sensibili din acest punct de vedere şi mai ales pentru cei care au fond alergic de asemenea.  

Pentru persoanele care cresc plante în casă trebuie să știe că și acestea pot reprezenta o sursă de umiditate în casă și prin urmare să provoace aburirea geamurilor. În funcție de specie, acestea trebuie udate frecvent și astfel se păstrează un grad ridicat de umiditate. În cazul în care geamul termopan nu este prevăzut cu un sistem pasiv de ventilare, atunci este absolut necesar ca încăperile unde sunt amplasate florile să fie aerisite mai mult decât pentru o cameră obișnuită, iar o altă soluție este de a achiziționa un aparat electric de dezumidificare. 

Tot din categoria cauzelor ce favorizează formarea condensului se numără și uscarea hainelor în casă în lipsa unui balcon sau a unui sistem de uscare ce se poate monta afară. 

Condensul geamurilor termopan – defecțiuni ce vizează elementele tâmplăriei PVC

Odată cu trecerea timpului, garniturile geamurilor termopan slăbesc și astfel structura nu mai este una etanșă. În general, cauzele sunt diferențele de temperatură de-a lungul anilor și expunerea constantă la razele soarelui. 

O soluție propusă de echipa de la Service Termopane ULTRAPVC  este înlocuirea garniturilor vechi cu un model calitativ și anume cu garnitura termopan tip Ultra 9000. Aceasta se achiziționează doar la comandă, deoarece este produsă în Germania. Specificația esențială a acestei garnituri este materialul calitativ din care este produsă – cauciuc 100% natural. Mai mult decât atât, garnitura tip Ultra 9000 este compatibilă cu toate mărcile și modelele de structuri din tâmplărie PVC. Acest lucru se datorează modului de concepere a acesteia și a metodei de montaj și fixare. 

Condensul din geamurile termopan este rezultatul a numeroase cauze. Reparația și etanșeizarea corespunzătoare reprezintă o bună investiție în ceea ce privește pierderile de căldură, dar și în ceea ce privește menținerea unui nivel optim de umiditate în locuință. Înainte de a decide ce trebuie înlocuit la geamurile termopan este indicat să fie cerute părerile unor specialiști în domeniu. Echipa de la Service Termopane ULTRAPVC stă la dispoziția publicului larg cu indicații, sfaturi și recomandări de specialitate ce vizează reparațiile geamurilor termopan. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial