Dacă te-ai hotărât recent să îți cauți un apartament în care să te muți sau ți-ai găsit casa visurilor tale, știi că mai e un singur pas până la a-ți vedea planul realizat, adică acela care presupune mutarea propriu-zisă. Deși pare cel mai simplu dintre cei pe care i-ai parcurs deja, cum ar fi căutările, vizionările și negocierile avute cu proprietarul locuinței pe care vrei să o faci a ta, procesul mutării este unul care îți va consuma suficientă energie, mai ales dacă nu reușești să faci asta organizat. De aceea, ne-am gândit că ți-am ușura munca dacă ți-am aduce mai aproape câteva idei despre cum poți face ultimul și cel mai important demers pentru a te putea bucura de noua ta casă. Iată ce nu ar trebui să scapi din vedere în această etapă!
Probabil că ai stabilit deja cu firma care se va ocupa de transportul pieselor tale de mobilier, al aparaturii electrocasnice de mari și mici dimensiuni, dar și al lucrurilor personale. Însă, pe lângă factura pe care ești deja pregătit să o achiți pentru serviciile oferite, s-ar putea să fii nevoit să plătești și alte costuri suplimentare. De exemplu, dacă nu ai suficiente genți, cutii sau trollere în care să depozitezi în siguranță toate obiectele pe care le vrei mutate în noua locație, firma specializată în mutări s-ar putea să îți mai ceară bani pentru materialele proprii folosite. Mai mult decât atât, e posibil ca anumite firme de mutat să ceară un anumit tip de folie în care au încredere, în speță cea cu bule, pentru împachetarea obiectelor fragile, așa cum este cazul televizoarelor, a laptopurilor sau a PC-urilor, pentru a se asigura că ajung la destinație întregi.
De asemenea, te poți trezi în fața faptului împlinit dacă ai uitat să menționezi celor care te ajută să te muți că noua locație este la etajul 4 al unui bloc fără lift, ceea ce poate însemna că bugetul tău pentru această etapă ar trebui suplimentat. Dacă serviciile presupuneau doar transportul, fii sigur că factura finală va fi mult mai mare dacă vrei să îți păstrezi energia pentru alte activități, dar să ai lucrurile așezate în noua locuință. Așa că dacă ai de cărat un frigider voluminos, o pianină sau o mașină de spălat generoasă, nu uita să precizezi încă de la început care sunt pretențiile tale, ca să nu rămâi cu ele la scara blocului sau să cheltuiești mai mult decât te-ai fi așteptat.
Fii foarte atent când semnezi contractul cu firma specializată în mutări. Dacă ați stabilit concret o dată anume în care urmează să aibă loc mutarea, ai apucat să plătești și un avans și totul este stabilit, însă în ultima clipă dai peste o ofertă mai bună, mai mult ca sigur vei pierde avansul achitat deja, dar s-ar putea să fii obligat, prin contract, să mai achiți o parte a serviciilor, chiar dacă nu îți vor fi oferite concret. Mai bine analizează cu atenție toate ofertele pieței și alege o singură dată și bine cu cine urmează să colaborezi, ca să eviți situațiile neplăcute și pierderea unei sume importante.
Acum, că ai totul pregătit și ți-ai strâns toate lucrurile, pregătește-te pentru o nouă experiență, care îți dorim să fie una cât mai plăcută, în noua ta casă!