(P) Card de cumpărături sau credit rapid? Vezi care sunt avantajele fiecărui instrument financiar

(P) Card de cumpărături sau credit rapid? Vezi care sunt avantajele fiecărui instrument financiar

Atunci când ai nevoie rapid de o sumă de bani, te vei interesa cu siguranță de cea mai avantajoasă modalitate de a o obține. Dacă împrumuturile la prieteni sau rude ies din discuție și ai un venit constant, un credit bancar ar putea fi cea mai simplă soluție pentru tine.

Există mai multe tipuri de credit pe care le poți accesa, fiecare cu specificul său. Dacă ai nevoie de bani cash, iar suma pe care vrei să o soliciți este mai mare, probabil că un credit rapid, de nevoi personale, e cea mai bună soluție.

Dacă însă dorești o sumă mai mică – de trei până la șase venituri lunare, de exemplu, poate că un card de cumpărături sau un descoperit de cont e varianta pe care o cauți. Multe dintre bănci au oferte foarte avantajoase și chiar 0% dobândă pentru cardul de cumpărături, în anumite condiții.

Cardul de cumpărături

Atunci când ai nevoie de bani pentru a cumpăra diverse lucruri, cardul de cumpărături e categoric o variantă de analizat. De la schimbarea mobilierului în camera copilului și până la achitarea biletelor de vacanță sau a rochiei de Revelion, cardul de cumpărături îți va oferi linia de credit rapidă de care ai nevoie.

De ce este mai avantajos acest card? Pentru că de multe ori dobânda pe care o vei plăti va fi 0, în anumite condiții. 

De exemplu, pentru ING Credit Card cumperi ce îți dorești de la comercianții parteneri și poți alege să plătești în rate. Poți beneficia de 24 de rate cu dobândă 0 de la comercianții parteneri din țară. Cardul de credit și cumpărături ING Credit Card poate fi utilizat și în străinătate, unde poți beneficia de 3 rate fără dobândă la cumpărături de peste 500 lei. Intră pe site-ul ing.ro pentru a vedea care sunt țările pentru care este valabilă oferta, dar și condițiile în care poți obține ING credit card.

Creditul rapid sau creditul de nevoi personale

Un credit rapid – de nevoi personale, de exemplu, e o altă modalitate prin care poți obține o sumă de bani. Acesta este mai potrivit atunci când suma pe care o soliciți este mai mare. Automat, intervalul de timp în care o vei putea plăti va fi mai lung.

Pentru un credit de nevoi personale nu ai nevoie de justificări pentru sumele cheltuite. Aprobarea este în general rapidă și nu ți se vor solicita multe documente. Multe bănci oferă aprobare pe loc atunci când ești salariat sau pensionar.

Interesează-te, înainte de a accesa acest tip de credit, care este dobânda solicitată, dar și valoarea DAE, adică a dobânzii anuale efective. Întreabă și de valoarea ratei de plătit sau a comisioanelor (de analiză a dosarului, de rambursare anticipată etc). 

Așadar: alege un card de cumpărături atunci când îți dorești o linie de credit la care să poți apela la nevoie. Aceasta va fi, de cele mai multe ori, între 3 și 6 venituri lunare. Dobânda ar putea fi 0 în anumite condiții – așa că cel mai bine este să te interesezi și de acest aspect, înainte de a solicita cardul de cumpărături.

Creditul de nevoi personale este potrivit atunci când ai nevoie de o sumă mai mare. Vei avea de achitat rate pe o perioadă variabilă (de multe ori aceasta e de maxim 5 ani) și vei putea cumpăra ce dorești cu banii obținuți. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial