(P) Călătorind prin lumea vinului italienesc pe Alcool Discount

Așa cum spunea scriitorul Mario Soldati, „Vinul, mai ales în Italia, este poezia pământului.' Astăzi, Italia este, fără îndoială, o importantă țară producătoare de vin din lume. 

Cu o poveste fascinantă, cu numeroase vinuri, cu multe regiuni viticole și cu o mulțime de soiuri de struguri, Italia te poate purta prin lumea captivantă a vinurilor. La fel cum o poate face și Alcool Discount, site-ul care celebrează un eveniment important: Săptămâna Italiană.

Scurtă istorie a vinului italienesc

Italia se bucură de un adevărat renume, având:

  • o istorie a vinului care datează de mai bine de 4000 de ani;
  • un climat ideal pentru viticultură.

Cultivarea viței-de-vie a început devreme în regiunile italiene. În jurul anului 800 î. Hr., grecii au colonizat Italia și au depus mari eforturi în cultivarea viței-de-vie. De atunci, industria viticolă italiană a continuat să înflorească. Etruscii, romanii au cultivat vița-de-vie și așa se face că Italia este astăzi, potrivit Organizației Internaționale a Viei și a Vinului, liderul mondial în producția de vin. 

Reputația Italiei ca lider mondial în vin se câștigă, căci aici s-au petrecut secole cultivând vița-de-vie și acordând atenție sporită.

Regiuni și podgorii ale vinului italienesc în lumea Alcool Discount

Alcool Discount este site-ul unde există peste 30 de regiuni ale vinului italienesc. Regiunile viticole regăsite pe Alcool Discount sunt din toate colțurile Italiei. Leonardo da Vinci mărturisea că „Marea fericire o au bărbații care se nasc acolo unde se găsesc vinuri bune'. Așa că astăzi, cei care accesează site-ul www.alcooldiscount.ro sunt cu adevărat norocoși. 

De ce? Pentru că au într-adevăr de unde alege! Iată doar câteva dintre regiuni:

  • Amarone della Valpolicella este o regiune din nord-estul Italiei, de unde aparțin vinuri îndrăgite, înmiresmate de parfumul strugurilor parțial uscați, presați ușor și fermentați lent. Această regiune este numită și „Valea multor podgorii' datorită numărului mare de podgorii antice din zonă. 

Pe Alcool Discount poți găsi multe vinuri aparținând acestei regiuni. Probabil că te întrebi care sunt acestea. Ei bine, Amarone Tenute Galtarossa este un unul dintre ele. Este produs din combinația a două soiuri de struguri, Corvina și Rondinella. Este un vin sec, de culoare roșu intens, fructat, cu arome de fructe de pădure, plante aromatice, fructe coapte și note de ace de pin.

  • Sicilia este una dintre cele mai importante regiuni producătoare de vin de calitate din Italia, fiind cea mai mare insulă din Marea Mediterană. Are condiții perfecte pentru cultivarea viței-de-vie și are cele mai multe podgorii din Italia. Este renumită pentru soiul de struguri Nero dAvola, un soi de culoare vișiniu închis. 

Un sortiment de vin italienesc, compus în totalitate din struguri ce aparțin de soiul Nero D`Avola, este Nero Davola Sicilia. Este un vin roșu sec, cunoscut pentru aromele sale îndrăznețe, căci profilul său aromatic este foarte bogat și intens, sumbru, cu note de strugure și vișine coapte, în concordanță cu nuanță închisă a băuturii. 

  • Regiunea Toscana găzduiește cele mai pitorești podgorii din Italia. Ce o face atât de specială? Faptul că este cea mai veche regiune producătoare de vin din Italia, datând din secolul al VIII-lea î.Hr. Pe www.alcooldiscount.ro există câteva vinuri care s-au născut în această regiune. 

Iată unul dintre ele: cu o poveste încântătoare, Machiavelli IL Principe este un vin roșu, intens, cu arome definite, foarte elegante. Acest vin, a cărui denumire conține „Principe', este un omagiu pentru cea mai importantă operă a lui Niccolò Machiavelli, Principele. Machiavelli IL Principe izvorăște din podgoriile care au fost cultivate de el cu secole în urmă. Unde mai pui că, pe lângă povestea lui captivantă, mai are și un preț la fel de…încântător?

  • Situată în nord-estul Italiei, regiunea Veneto se numără printre cele mai productive regiuni viticole. Este cunoscută îndeosebi pentru producerea vinului spumant Prosecco

Aruncă o privire asupra bogatei game de vinuri de pe Alcool Discount și vei descoperi cele mai bune vinuri spumante italiene. Prosecco Bolla Biologico se află în această gamă. Gustul formidabil al acestui vin este obținut după atenta selecționare a strugurilor. 

Prosecco Bolla Biologico este obținut 100% din struguri Glera, culeși înainte de a ajunge la maturitate, tocmai pentru că așa își vor păstra aciditatea.

Pe Alcool Discount sunt vinuri italienești de înaltă calitate și foarte accesibile

Pentru că găzduiește o serie de struguri nemaipomeniți, Italia este țara cea mai importantă din punctul de vedere al regiunilor sale producătoare de vin de calitate. Unele dintre cele mai interesante vinuri din lume provin din Italia. Acesta este motivul pentru care pe Alcool Discount există o mulțime de vinuri din care poți alege. 

De asemenea, profită de Săptămâna Italiană pentru a putea adăuga în coș vinurile italienești care îți fac cu ochiul. Fie că alegi să faci cumpărături online, pe www.alcooldiscount.ro, fie fizic, într-unul din punctele de desfacere din diferite locuri din capitală, din zona Tei, Titan sau Tineretului, vinurile italienești așteaptă să fie savurate. Lumea vinului italienesc este vastă, deci ce mai aștepți? 

În Săptămâna Italiană, lasă-te purtat pe meleagurile Italiei cu ajutorul site-ului Alcool Discount!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial