În ultimii ani am putut observa numeroase clădiri, de la locuințe și până la școli sau clădiri de birouri, care și-au instalat vegetație pe terasă. Însă pe lângă aspectul deosebit pe care îl poate oferi vegetația la nivelul superior al unei clădiri, acoperișurile verzi vin la pachet cu o serie de beneficii ecologice, practice, dar și financiare.
Spre exemplu, jgheaburile foarte multor locuințe pur și simplu nu fac față atunci când plouă puternic. Pe lângă posibilitatea înfundării, problema se datorează de cele mai multe ori proiectării defectuoase a instalației pluviale. Acoperișurile verzi pot absorbi până la 80% din apă, așa că jgheaburile nu mai sunt suprasolicitate, ceea ce înseamnă că apa își poate urma cursul normal și totodată, că nu va dăuna structurii clădirii.
Terasa verde are și funcție ignifugă, precum și funcție de antifonare, reușind să reducă zgomotul de fundal care pătrunde în interior cu până la 8 decibeli mai mult decât acoperișurile clasice. Pe lângă asta, terasele verzi contribuie la purificarea aerului și implicit, reduc poluarea atmosferică, care reprezintă una dintre principalele probleme ale omenirii.
Vegetația poate reprezenta o soluție și pentru acoperișurile care sunt deseori afectate de arșiță, întrucât plantele reflectă căldura, oferă umbră și contribuie la răcirea aerului prin procesul de evapotranspirație.
Și mai mult decât atât, terasele cu vegetație pot reduce temperatura maximă din interior pe perioada caniculei cu până la 8 grade. Așa că pe lângă plusul la capitolul termoizolație, care duce la reducerea facturilor la utilități, verdeața poate spori și eficiența panourilor solare de pe acoperiș, datorită capacității sale de a atrage și absoarbe căldura solară.
Specialiștii de la Energy Savings Monitor au indicat faptul că acoperișul verde poate reduce consumul de energie folosit pentru încălzire cu 23%, și cu 75% consumul de energie folosit de aer condiționat în cadrul clădirilor de birouri. Și chiar dacă în cazul locuințelor, în general, nu este vorba despre economisiri foarte mari, trebuie ținut cont de faptul că autoritățile au început să subvenționeze acoperișurile verzi din mai multe motive. Prezența teraselor verzi ajută și la:
Astfel de lucrări se pot realiza și în România, respectând cele mai înalte standarde. Pentru astfel de servicii premium, puteți apela la Hidroizolații Conduraru, aplicator specializat în realizarea sistemelor de hidroizolație, cu peste 15 ani de experiență în domeniu.
Execuția sistemului de termoizolație și hidroizolație al acoperișurilor cu vegetație, jardiniere sau grădini se face în 14 pași, fiind garantat 12 ani, integral, prin polița de asigurare Groupama.
Echipele specializate ale Conduraru Grup Construct se ocupă atât cu furnizarea, cât și cu montajul de specialitate al sistemelor integrale de hidroizolații pentru construcții noi sau reabilitarea celor existente, având personal specializat pentru sectorul lucrărilor de hidroizolații, termoizolații, impermeabilizări, acoperișuri cu vegetație, șape mecanizate, confecții metalice etc. la nivel național.
Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu, Lidl, Mega Image, Biofarm, Pipera Residence, Ansamblul rezidențial Citylights Pipera, Militari Residence, Ansamblul imobiliar North Lane, Ayash Center, Soprex, Euroministorage Pallady, Cavar Center și Pirelli sunt câțiva dintre beneficiarii mulțumiți de lucrările efectuate de specialiștii de la Hidroizolații Conduraru, care recomandă brandul.
CONDURARU GRUP CONSTRUCT SRL
Telefon: 0759.590.000 / 0721.724.104
E-mail: [email protected]
Site: www.hidroizolatii-conduraru.ro