(P) Aparate de aer condiționat tip casetă versus de perete – cum alegi?

(P)  Aparate de aer condiționat tip casetă versus de perete – cum alegi?

În curând vine vara și, așa cum probabil majoritatea dintre noi își doresc, vom începe încet-încet să revenim în masă și la birou. Probabil majoritatea afacerilor îți vor permite să continui într-un program hibrid de acum înainte, dar nu toate se vor bucura de acest lux. Totuși, venirea anotimpului cald ridică și problema temperaturilor ridicate, infinit mai greu de suportat dacă vom continua să purtăm și mască.

Atunci când știi că sănătatea și bunăstarea angajaților tăi depinde în mare măsură de alegerile pe care le faci în materie de soluții de climatizare, îți vei dori în mod evident să achiziționezi cele mai bune sisteme. Astăzi îți supunem atenției aparatul de aer condiționat de perete și aparatul de aer condiționat tip casetă. Citește mai departe pentru a afla ce au în comun, ce le deosebește și cum să alegi între cele două. 

Aparatul de aer condiționat de perete

Primul model pe care îl vom analiza în cadrul acestei confruntări este cel de perete, denumit și split. Există două tipuri ale acestui aparat, mai exact single split, și multi split. 

Modelul split este reprezentat de varianta clasică, populară și simplă, ce înglobează o singură unitate internă și o singură unitate externă. Acest tip de aparat de aer condiționat este de obicei destinat răcirii sau încălzirii unei singure camere, nefiind în general capabil să asigure climatizara într-un spațiu extins. 

În cazul în care dorești să climatizezi mai multe camere cu ajutorul unui singur sistem, opțiunea potrivită pentru tine poate fi sistemul multisplit, format dintr-o singură unitate externă și multiple unități interne. Avantajul unui astfel de sistem este versatilitatea, existând posibilitatea de a racorda modele diferite de aer condiționat, de capacități și funcții diferite în cadrul aceluiași ansamblu de climatizare. 

Aparatul de aer condiționat tip casetă

În cazul în care te orientezi spre un aparat de aer condiționat tip casetă, trebuie să știi că acestea se montează de obicei în tavanul fals și beneficiază de un design extrem de elegant și subtil. La fel ca în cazul aparatelor de perete și acestea sunt controlate de la distanță și pot fi setate în funcție de nevoi. 

Asemănări și deosebiri 

Categoric nu vom discuta despre putere de răcire, funcții sau opțiuni și nici preț, deoarece acestea diferă de la un model la altul. Vom aborda așadar trăsăturile și aspectele general valabile. 

În ceea ce privește montajul, câștigător pare să fie aparatul de perete deoarece procedura de montare este mai simplă și nu necesită existența unui tavan fals. De asemenea, în cazul igienizării, lucrărilor de mentenanță sau reviziilor, modelul de perete este mult mai accesibil. 

Dacă designul și subtilitatea sunt importante pentru tine, avantajul aparatului de aer condiționat tip casetă este absolut evident, acesta fiind mult mai greu de observat și ocupând mult mai puțin spațiu în birou deoarece aproape tot aparatul este încorporat în perete. Acesta se remarcă și prin silențiozitate, fiind mult mai greu de auzit datorită amplasamentului. 

În ceea ce privește confortul, ambele modele pot beneficia de senzori care să asigure faptul că angajații nu vor fi afectați de curentul de aer. E adevărat, aparatul de aer condiționat tip casetă este ceva mai versatil datorită opțiunii de a controla fantele și de a le orienta în funcție de nevoi. 

Acum că știi care sunt caracteristicile de bază și detaliile specifice pentru fiecare, mai poți cere și părerea unui specialist și vei avea răspunsul pe care îl cauți. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial