(P) Ai nevoie de un cuptor cu microunde? Cel mai probabil da!

Întrebarea din titlu poate părea inutilă, însă este perfect justificabilă. Până la urmă, de ce ți-ar trebui unul, din moment ce aragazul poate încălzi tot ce îți dorești? Următoarele avantaje ar trebui să te răspundă acestei dileme:

  • rapiditate – pizza nu se încălzește niciodată mai repede decât într-un cuptor cu microunde. Evident că poți încălzi multe alte lucruri la un cuptor cu microunde;
  • economie de timp – „set it and forget it'. Pe scurt, apeși pe câteva butoane și îl lași să-și facă treaba. Se oprește singur, iar mâncarea te va aștepta mereu caldă;
  • economie de energie – mai e nevoie să îl comparăm cu un cuptor electric?

Dacă te-ai pregătit să-i faci loc în bucătăria ta, iată lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere.

Unde îl pui

Un detaliu de care trebuie ținut cont, dat fiind că există cuptoare cu microunde încorporabile, care pot fi încastrate în mobilă, și unele care nu. Gândește-te înainte unde vrei să-l amplasezi și apoi pornește în căutarea modelului tău preferat.

Dimensiuni

Nu pleca la cumpărături înainte să măsori dimensiunile locului în care îl vei amplasa, pentru a putea încăpea fără probleme, indiferent că e un model încastrabil sau unul ne.

Volum

La capacitate mai mare, dimensiuni mai mari. Logic, nu? Capacitatea unui cuptor cu microunde se măsoară în litri și poți găsi modele de la 17 litri până la 30 de litri, adică aproape dublu. Cele cu capacitate mai mică ne permit să încălzim farfurii mici de mâncare, dar dacă vrem să introducem vase de dimensiuni mai mari, avem nevoie de o capacitate mai mare.

Materiale

Găsim cuptoare cu microunde din diverse tipuri de materiale, dar dacă vrei cea mai bună calitate, atunci oțelul inoxidabil este răspunsul. Aceste modele au un aspect mai modern din afară, iar înăuntru sunt mai ușor de curățat, rezistente la orice tip de aliment care le-ar putea păta sau murdări, dar și la umiditate. În plus, așa cum spune și numele, nu se oxidează. Există chiar și modele din oțel inoxidabil anti-amprente, ceea ce e și mai bine, că nu trebuie să-ți faci griji de petele lăsate de degete pe acesta.

Putere

Cuptoarele cu microunde clasice (fără grill) au o putere maximă între 700 și 900 W, în general. Grill-ul crește puterea unui cuptor cu microunde, care poate ajunge și la 1200-1500 W. Cuptoarele cu microunde cu convecție sunt cele mai puternice, dat fiind că pot funcționa ca un cuptor, așa că ajung chiar și la 2500 W.

Eficiența energetică

E important să ținem cont și de eficiența energetică, dat fiind că, pe termen lung, putem face economie la factura la curent electric. Un detaliu important: un cuptor cu putere de 2500 de W nu consumă mai mult decât un cuptor de 900 W, atunci când este folosit strict ca un cuptor cu microunde (adică fără funcția grill).

La ce îl folosești

Dacă vrei un cuptor cu microunde doar pentru a încălzi mâncare sau pentru a prepara micul dejun, nu te complica prea mult: alege un model cât mai „basic'. Își va face treaba cu prisosință, fără să te coste mult. Dar trebuie să știi că există modele de cuptoare  cu microunde cu care poți decongela, gratina, găti la cuptor, de exemplu. Multe au diverse funcții și programe în funcție de tipul de aliment și de metoda de gătire.

În loc de încheiere, te las cu argumentul suprem: popcorn în 3 minute și jumătate, ori de câte ori dorești!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial