(P) Ai devenit recent mămică? Informațiile despre scutece care te vor ajuta!

Atunci când aduci pe lume un copil, ai o mulțime de întrebări în minte. Îți dorești să îi oferi tot ce e mai bun, așa că ți se pare greu să iei orice decizie în privința lui. Responsabilitatea este mare, dar, cu iubire și o documentare amănunțită, vei face față oricărei provocări! 

Una dintre cele mai mari dileme ale proaspetelor mămici se referă la scutece. Pe piață, există o mulțime de modele pentru fiecare etapă din viața bebelușilor, fapt care le poate îngreuna decizia. De aceea, în acest articol, am decis să răspundem la câteva întrebări importante:  

Scutece refolosibile sau de unică folosință? 

Orice mamă își pune această întrebare. Un scutec de unică folosință este aruncat după ce micuțul își face nevoile, în timp ce unul refolosibil, din material, poate fi utilizat de multe ori. Pe vremuri, existau doar scutece din bumbac sau pânză, dar acum mămicile au de ales între cele două tipuri.  

Ce scutec să achiziționezi pentru cel mic? Specialiștii îți recomandă scutecele de unică folosință create de un brand cu prestigiu. Acestea se vor mula perfect pe pielea ghemotocului tău și vor împiedica, astfel, scurgerile de lichid care îi pot provoca un disconfort major.  

Totodată, un scutec de calitate va absorbi eficient lichidul eliminat, îl va distribui în interiorul scutecului și îl va transforma într-un gel. În acest mod, pielea bebelușului va rămâne uscată, iar el se va simți confortabil. 

Iar pentru că produsele de acest tip de unică folosință lasă pielea să respire și îndepărtează rapid umezeala, bebelușii nu se mai irită atât de ușor. În plus, nu necesită spălare sau uscare, așa că nu vei mai pierde timpul cu igienizarea lor.  

În schimb, dacă vei opta pentru scutece din materiale textile, vei risca că micuțul tău să se simtă incomod și să se confrunte cu iritații și usturimi. Pe deasupra, acestea sunt voluminoase și necesită spălare – un mare inconvenient pentru orice mămică. 

Cât de des ar trebui să schimbi scutecul unui bebeluș? 

Nou născuții urinează de aproximativ 20 de ori pe zi. Din fericire, dacă vei alege un scutec unică folosință, nu va fi necesar să îl schimbi de fiecare dată, deoarece acesta va fi prevăzut cu polimeri superabsorbanți, care vor absorbi rapid lichidele și vor menține pielea micuțului uscată.  

În primele luni de viață, este recomandat să schimbi scutecul o dată la 2-3 ore, în funcție de treaba' pe care o face cel mic. Însă, de fiecare dată când îi schimbi chiloțelul absorbant, asigură-te că ștergi bine toată zona, pentru că, în caz contrar, ghemotocul tău se va putea confrunta cu erupții la nivelul pielii.  

Ponturi utile pentru schimbarea scutecului: 

  • Spală-te pe mâini înainte și după.
  • Așează bebelușul pe o suprafața dreaptă și ține constant o mână pe el ca să fii sigură că este în siguranță; 
  • Scoate scutecul vechi și șterge cu un șervețel neparfumat faldurile pielii bebelușului, din față spre spate.  
  • Așteaptă câteva secunde ca să se usuce zona; 
  • Ridică ușor piciorușele micuțului și glisează scutecul sub posteriorul lui; 
  • Fixează scutecul astfel încât să nu fie nici prea strâns, dar nici prea larg. Pont: dacă poți ține două degete între scutec și pielea bebelușului, înseamnă că scutecul este fixat perfect! 

Vrei să cumperi scutece pentru îngerașul tău? Intră pe yuga.ro și descoperă o gamă variată de produse de calitate superioară la prețuri pentru orice buzunar! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial