(P) 5 semne că e timpul să îți redecorezi casa sau apartamentul

Renovarea locuinței este un proces dificil și necesită o investiție ridicată! De aceea, ai putea fi tentat să o amâni o perioadă. Totuși, nu vei putea face asta la nesfârșit. Iată cinci semne că ar trebui să creezi o schimbare cât mai curând posibil!

1.Pereții sunt crăpați


Dacă pereții prezintă crăpături sau urme de pete și vopseaua de pe ei se decojește, acesta e un semn că trebuie să fie zugrăviți. Din fericire, procesul nu trebuie să fie neapărat costisitor, deoarece poți să folosești aceeași nuanță pe care o ai în momentul de față. Astfel, vei consuma o cantitate mai scăzută de vopsea. O altă idee ar fi să pui tapet! Desenul de pe el în mod sigur îți va face încăperea să arate special, mai ales dacă îl aplici pe toți pereții. Alege un model cu flori sau care să înfățișeze natura! Vrei altă variantă? Fă un tapet personalizat și pune-l pe un singur perete. În majoritatea cazurilor, te va costă până în 50 de lei/mp. Indiferent de preferințe, cere ajutorul unui specialist. Deși poți să te ocupi de pereți de unul singur, un meseriaș cu experiență va face asta într-un mod profesional.

2.Ferestrele și ușile nu se află într-o stare bună

Acestea trebuie schimbate dacă sunt rupte, nu funcționează bine sau lasă aerul rece să pătrundă! Alege un model de ferestre din aluminiu, deoarece sunt mai rezistente decât cele din PVC. Cât despre uși, în interior acestea pot fi de lemn. Însă dacă stai la casă, cea de la ieșire trebuie să fie de termopan. Iar motivul e faptul că aceasta va avea un grad de izolare termică mai potrivit.

3.Mobila este ruptă

Odată cu trecerea timpului, pe mobilă apar defecțiuni ce nu mai pot fi reparate. Totuși, aceasta se poate schimba la un preț decent, dacă îți acorzi câteva zile pentru a căuta oferta potrivită. Măsoară fiecare încăpere de mai multe ori și nu fă toate cumpărăturile deodată, deoarece s-ar putea să găsești mai târziu ceva mai bun.

În cazul în care bugetul tău e restrâns, există și posibilitatea de recondiționare pentru pat și coltare de la Somproduct.ro. Angajează pe cineva să schimbe culoarea la tapițerie și în mod sigur se va observa o diferență! Vrei să recondiționezi șifonierul sau o noptieră? Acest lucru îl poți face singur. Îndepărtează vechiul strat de lac și șlefuiește suprafața! Apoi, aplică o vopsea pe bază de ulei sau latex și înlocuiește mânerele cu altele noi. În felul acesta, vei scăpa de problemele minore la un preț redus.

4.Există camere ce și-au pierdut funcționalitatea

În multe locuințe există încăperi care nu mai sunt folosite! Acestea de obicei au fost camere amenajate pentru copii sau alte persoane care au plecat. Odată ce vei face renovarea, poți transforma o astfel de cameră într-un dormitor sau living. Sau în cazul în care ești pasionat de haine, îți poți face chiar și un dressing.

5.În locuință este frig

Pereții sunt reci pe timp de iarnă? Ei bine, nu este neapărat un semn că e ceva în neregulă cu aceștia. Pe de altă parte, dacă prezintă umezeală sau urme de mucegai și nu se încălzesc nici vara, trebuie să te ocupi de izolație. Iar în cazul în care repari țevile, schimbi caloriferele și ai grijă să nu înghețe conductele dar tot e frig, soluția pentru tine este încălzirea prin pardoseală. Un sistem de acest tip va necesita o investiție, însă îți va produce o temperatură optimă în interior, fără pierderi. Iar pe termen lung, vei face economii și la cheltuielile de întreținere!

Când ar trebui să faci o renovare?

Dacă în apartamentul sau casa ta există pereți crăpați, mobilă ruptă și camere ce nu le mai folosește nimeni, toate acestea sunt semne că este nevoie de o renovare. Același lucru e valabil și în cazul în care este frig în locuință, deoarece asta poate însemna că lipsește izolația. Respectă sfaturile de mai sus pentru a rezolva aceste probleme!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial