(P) 5 motive pentru care granitul este cea mai bună investiție pentru casa ta

(P) 5 motive pentru care granitul este cea mai bună investiție pentru casa ta

Granitul a fost folosit, din cele mai vechi timpuri, de constructorii din întreaga lume, fiind pe locul al doilea ca rezistență, după diamant. Fiind o rocă magmatică, granitul se creează când magma iese la suprafață, și, în urma răcirii treptate, se cristalizează, rezultând o structură granulată.

Datorită formării lui, granitul este o rocă extrem de rezistentă, atât la zgârieturi cât și la contactul cu substanțe chimice. De aceea, este preferat pentru construcția monumentelor, pieselor de mobilier, a coloanelor, dar și pentru placarea spațiilor publice, a străzilor sau a aleilor. Culorile care variază de la cenușiu deschis până la galben, roșu sau albastru, îi permit să se integreze în orice decor.

Unde se poate folosi granitul?

Datorită rezistenței și a multitudinii de culori, granitul se potrivește în spații și proiecte variate:

  • amenajări HORECA – pensiunile, restaurantele, hotelurile dar și cafenelele pot beneficia de pe urma granitului, folosindu-l pentru trepte interioare sau exterioare, sau pardoseli.
  • în construcții – granitul se integrează într-o gamă largă de proiecte, de la placarea clădirilor, amenajarea sălilor de așteptare sau a terminalelor din aeroporturi până la pavarea aleilor, străzilor sau a bordurilor.
  • în amenajarea birourilor – tot ce presupune spații interioare sau exterioare, sau pardoseli.
  • pentru amenajări interioare sau exterioare – granitul poate fi folosit în casă sau afară, la pardoseli, trepte și contratrepte, pavarea aleilor, a fundației dar și glafuri interioare sau exterioare pentru ferestre.

De ce este granitul cea mai bună investiție pentru casa ta?

Dacă, încă, nu ești sigur că vrei să folosești această piatră pentru casa ta, am pregătit cinci motive pentru care granitul de la piatraonline.ro poate fi cea mai bună investiție pe care o poți face.

  1. Valoarea locuinței va crește

În cazul în care, pe viitor, te decizi să vinzi casa, granitul îi va crește valoarea și îi va oferi o eleganță aparte, lucru care va face găsirea unui potențial cumpărător mai ușoară. Poți folosi granitul pentru pardoseli sau realizarea de blaturi.

     2. Casa ta va fi mai rezistentă

Fiind un material rezistent, granitul reprezintă o investiție pe termen lung, mereu la modă, schimbarea lui nefiind necesară.

     3. Este rezistent

Rezistent atât la pete, cât și la uzură și temperaturi înalte, granitul nu va avea nevoie de reparații. În cazul în care ai vărsat, accidental, soluții acide pe suprafața de granit, nu trebuie să îți faci probleme că acesta va suferi daune. Dacă decizi să pui granit în bucătărie, atunci poți să fii sigur că va rezista traficului ridicat și schimbărilor de temperatură.

    4. Este ușor de curățat

Dacă, totuși, ai reușit să scapi ceva pe suprafața de granit, aceasta se curăță ușor. Fiind o piatră foarte densă, petele se înlătură ușor și nu trebuie să îți faci griji în legătură cu apariția bacteriilor.

    5. Granitul este elegant

Având în vedere că fiecare bloc de granit prezintă nuanțe și modele unice, orice spațiu va avea o eleganță aparte. Iar, pentru o frumusețe și un luciu incredibile, se practică șlefuirea granitului după extragere.

Astfel, granitul este o piatră rezistentă în timp, aspect care poate crește valoarea locuinței, fiind, în același timp, ușor de curățat și elegant. Având aplicabilități diverse, granitul poate fi cea mai bună investiție pentru casa ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial