(P) 5 motive de a evita să cumperi haine pentru copii din materiale sintetice

Orice mămică șție rolul de părinte este unul frumos, dar și greu, bucuria de a crește un copil venind la pachet cu o responsabilitate enormă. Un copil depinde în totalitate de ține, așa tie îți revine sarcina de a hotărî ce este bine și ce este rău pentru el. Pe lângă alimentație, educație și alte lucruri importante în creșterea unui prichindel, hainele cu care îl îmbraci reprezintă un aspect în privința căruia trebuie te informezi temeinic înainte iei o hotărâre.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere este faptul că pielea unui copil este extrem de sensibilă, mai ales în primii ani de viață. Drept urmare, este recomandat să îl îmbraci numai cu haine pentru copii din materiale naturale, acestea fiind plăcute la atingere și protejându-i pielea de iritații sau alte afecțiuni. 

Cu toate că multe mămici, atrase de prețurile mici sau de design, fac compromisul de a cumpără haine pentru copii din materiale sintetice, dacă ții la sănătatea copilului tău, este recomandat să le eviți. Iată 5 motive pentru care ar trebui să faci acest lucru:

  1. Nu absorb umezeală

Fiind energici și plini de voie bună, copilașii transpiră destul mult, motiv pentru care au nevoie ca hăinuțele pe care le poartă să poată absorbi umezeală. Hainele pentru copii din materiale sintetice nu permit acest lucru, motiv pentru care micuțul tău se va simți tot timpul incomod și ii va fi frig. 

  1. Pot provoca alergii 

Mai ales în primii ani de viață, dermatita atopica pe fondul diverselor alergii este o afecțiune destul de des întâlnită în rândul copiilor, aceștia suferind iritații care pot provoca un disconfort uriaș. Pentru a reduce riscul alergiilor, evita hainele pentru copii din materiale sintetice și optează pentru cele din bumbac organic, care e recunoscut pentru faptul că este hipoalergenic și sigur pentru pielea sensibilă a copiilor. 

  1. Se deteriorează ușor

Spre deosebire de materialele naturale care au o durată mare de viață, cele sintetice se uzează și se deteriorează după o perioadă mult mai scurtă de folosire. Dacă vrei că hainele pentru copii din garderoba micuțului tău să se păstreze impecabile mai mult timp, alege bumbacul organic certificat GOTS. 

  1. Pot favoriza diverse probleme de sănătate

În cadrul procesului de fabricare a textilelor sintetice sunt folosite diverse substanțe chimice dăunătoare care pot pune sănătatea micuțului în pericol. De-a lungul timpului, purtarea hainelor din materiale sintetice a fost asociată cu slăbirea sistemului imunitar și dezechilibre hormonale. Așadar, ai încă un motiv să optezi pentru bumbacul provenit din agricultură organică, acesta fiind o fibră naturală care nu este tratat cu fertilizatori sau pesticide. 

  1. Se curată greu

Având în vedere că hăinuțele unui copil se murdăresc rapid, este indicat să alegi articole confecționate din materiale care se curată ușor. Bumbacul organic este un material nepretențios, care se spală ușor și se usucă repede, pe când textilele sintetice îți pot provoca mari bătăi de cap, în special când vine vorba de pete mai dificil de curățat. 

Unde poți găsi haine pentru copii din bumbac organic?

Pentru că micuțul tău merită să poarte doar haine pentru copii de cea mai bună calitate, îți recomandăm magazinul online ielm.ro, unde vei găsi articole vestimentare realizate din bumbac organic certificat GOTS. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial