(P) 5 decoruri pentru masa de Crăciun

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, ai grijă ca bradul să fie frumos împodobit și camerele luminate de instalații colorate și vesele. Dar cum rămâne cu masa de Crăciun? 

Dacă îți dorești ca locuința ta să arate minunat de sărbători, trebuie să ții cont de câteva sfaturi utile de decor, astfel încât să-ți impresionezi toți invitații. Află cum să decorezi cât mai atractiv masa festivă, din articolul de mai jos!

Decor elegant

Pentru o ambianță primitoare și o atmosferă caldă ai nevoie de câteva decorațiuni deosebite și elegante. 

 • Scaunele din bucătărie sau living pot fi îmbrăcate în huse albe, pe care poți aplica niște funde roșii. 
 • Folosește farfurii albe și fețe de masă în aceeași culoare, pentru un aspect echilibrat, și ornează masa cu lumânări înalte și câteva globuri roșii. 
 • Șervețelele cu desene de Crăciun nu trebuie să lipsească din decor, pentru o combinație de culori care transformă masa de Crăciun în cadrul perfect pentru sărbătorile de iarnă.

Decor de iarnă

Abia aștepți venirea iernii și a zăpezii? Integrează decorul de iarnă și în pregătirea mesei de Crăciun, prin folosirea accesoriilor potrivite. 

 • Folosește figurine cu îngeri, care reprezintă puritatea și nu uita de decorațiunile gri și argintii, indiferent dacă alegi globuri, conuri de brad sau șervețele. 
 • Brăduții din ceramică și globurile din răchită vor completa decorul creat, oferind mesei un design deosebit, în combinație cu un mobilier de culoare închisă. 

Dacă timpul îți permite, poți alege să faci tu însuți decorațiunile de Crăciun, pentru a-ți surprinde invitații. Nu vei avea nevoie decât de lumânări decorative și suporturi, de crenguțe de brad sau de pin, de zăpadă artificială și câteva fructe confiate. Aranjează lumânările pe suport și între ele, crenguțele de brad. Presară peste crenguțe câteva fructe confiate și folosește spray-ul cu zăpadă artificială, pentru un design unic.

Decor feminin

Pentru persoanele care preferă un decor feminin al mesei de Crăciun, este recomandată folosirea culorilor tradiționale, de roșu și verde, alături de lumânări și suporturi aurii. 

 • Fața de masă trebuie să aibă un model delicat, cu crenguțe și fulgi de nea, care imită decorul de iarnă. 
 • Alege și sfeșnice roșii, alături de îngerași din ceramică și inimioare, care să completeze decorul de sărbătoare.

Decor minimalist

Pentru o casă modernă, decorată în stil urban sau minimalist, decorul mesei de Crăciun trebuie ales cu foarte multă grijă. Sunt indicate aranjamentele simple, care să păstreze elementele specifice Crăciunului. 

 • În acest sens, poți decora masa de Crăciun cu câteva lumânări elegante și o vază care să conțină crenguțe verzi de brad.
 • Înlocuiește fața de masă cu o traversă și cu niște individualuri textile sau din bambus. 

Decor clasic

Un decor clasic al mesei de Crăciun implică elemente naturale, combinate armonios. 

 • Folosește coronițe din crengi de brad, conuri, steluțe și figurine din ceramică, care înfățișează îngerași sau oameni de zăpadă. 
 • Scoate pe masă setul de veselă din porțelan și paharele de cristal, alături de câteva decorațiuni simple, sub formă de crenguțe de brad. 
 • Așază în centrul mesei un aranjament floral cu felii uscate de portocale sau lămâi, batoane de scorțișoară și conuri de brad. Ai grijă la înălțimea acestuia – invitații trebuie să se vadă peste masă fără probleme. 
 • Folosește șervete de bucătărie din bumbac sau in și prinde-le cu inele speciale, dacă nu crezi că le poți împături în diverse forme interesante. 

Indiferent de felul în care alegi să decorezi masa de Crăciun, ține minte că și confortul este foarte important pentru oaspeții tăi. Asigură-te că toată lumea se simte excelent încorporând în decor niște perne pentru scaune cu imprimeuri de sezon sau în nuanțe ce se armonizează cu decorul livingului. 

Care este stilul tău preferat de decorare a mesei de Crăciun? Cum obișnuiești să-ți surprinzi invitații de sărbători?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial