(P) 4 întrebări pe care să vi le puneți înainte de a cumpăra un espressor de cafea

(P) 4 întrebări pe care să vi le puneți înainte de a cumpăra un espressor de cafea

Aparatele de cafea variază foarte mult în ceea ce privește prețul, calitatea și funcționalitatea, iar ceea ce obțineți depinde foarte mult de ceea ce doriți să puteți face cu el. Aceste variații sunt cruciale atunci când cumpărați un espressor de cafea pentru acasă și există câteva lucruri importante pe care trebuie să le aflați mai întâi.

Înainte de a începe să căutați, trebuie să vă puneți 4 întrebări importante, ce vă pot economisi multă bătaie de cap, dezamăgire și bani.

Cafea pe bază de lapte sau cafea neagră?

Dacă sunteți doar un băutor de espresso sau cafea neagră și vă preparați doar cafea, vă veți simți bine cu un espressor de cafea simplu. Aveți nevoie doar de apă pentru espresso, deci nu aveți nevoie de niciuna dintre funcțiile suplimentare care necesită mai multă putere, sau chiar de un alt boiler, care ar costa mai mulți bani. Ca să nu mai vorbim de faptul că un aparat mai mic, cu mai puține piese, înseamnă mai puține șanse să se strice și înlocuiri pe termen lung.

Dacă sunteți un consumator de cafea cu lapte și doriți o opțiune ieftină, ați putea alege un espressor multifuncțional. Acestea au capacitatea de a se încălzi până la un nivel care poate produce abur, precum și apă la temperatura espresso. Aparatele multifuncționale sunt, în general, controlate de un întrerupător sau de o serie de întrerupătoare și pot fi o alternativă excelentă la cumpărarea unui espressor mai scump.

Cu toate acestea, dacă nu vi s-a arătat corect cum să utilizați acest tip de aparat (expresor'), poate fi dificil să obțineți o ceașcă de cafea de calitate. De asemenea, poate dura mai mult timp pentru a prepara cafeaua și poate fi necesar chiar să așteptați între funcții, deoarece este posibil să nu puteți aburi laptele și să extrageți cafea în același timp.

Aveți restricții de spațiu?

Majoritatea espressoarelor de cafea vor avea nevoie de aproximativ 30 cm până la 45 cm pe blat, fără a include râșnița de cafea. Dacă sunteți în căutarea unei râșnițe de cafea, ar trebui să lăsați spațiu pentru acesta într-o parte (ținând cont de faptul că râșnițele sunt în general mult mai mici decât aparatul de cafea, nu la fel de adânc și cu o lățime de doar 10-15cm). Cel mai bine este să aflați cât spațiu aveți la dispoziție și apoi să vedeți ce se potrivește, mai degrabă decât să pierdeți timp uitându-vă la aparatele de cafea care nu se vor potrivi în spațiul disponibil.

Aveți nevoie de o râșniță?

Importanța râșniței de cafea pentru dvs. va depinde de diferiți factori. De exemplu, râșnițele de cafea sunt o componentă dată într-o mașină automată, dar sunt importante de luat în considerare în ceea ce privește aparatele de cafea manuale.

Preferați să vă faceți cafeaua singur sau vreți un aparat care să poată face totul pentru dvs.?

Aparatele automate și manuale sunt diferite! Cât de implicat doriți să fiți în ritualul preparării cafelei va determina ce tip de aparat de cafea aveți nevoie.

Un espressor de cafea automat este perfect dacă doriți doar să apăsați un buton și să lăsați cafeaua să apară. Nu trebuie să știți cum să măcinați, să dozați, să tamponați sau să aburiți, dar rețineți că mașinile automate necesită golirea deșeurilor și efectuarea ciclurilor de curățare a spumantului de lapte și a secțiunilor de preparare a cafelei. Majoritatea mașinilor automate necesită ca această întreținere să fie făcută zilnic, dacă nu chiar mai des (posibil după fiecare utilizare).

  • Ar trebui să luați în considerare un aparat de cafea manual dacă:
  • Vreți să fiți un barista profesionist acasă;
  • Vă bucurați pur și simplu de ideea de a vă face propria cafea;
  • Aveți un mod special în care vă place să fie preparată cafeaua;
  • Vreți doar cafea de nota 10.

Indiferent de motivul dvs., un aparat tradițional în care să preparați cafea este o adiție plăcută în orice bucătărie. Curățarea și întreținerea sunt simple și rapide și, cel mai important, puteți produce o cafea fantastică cu un efort minim.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial