(P) 4 idei de amenajare pentru curte și grădină

Prin amenajarea spațiului verde din jurul casei, poți transforma acest loc într-o oază de relaxare, unde te vei simți mereu cu adevărat acasă. Atunci când curtea și grădina locuinței arată așa cum ți-ai dorit dintotdeauna, îți vei recăpăta mai ușor energia și liniștea ori de câte ori petreci timp pe lângă casă. Dacă până acum ai tot amânat acest proiect, noi îți propunem 4 idei care îți vor stârni imaginația și te vor motiva.

1. Amenajarea curții și grădinii în stil rustic 

Pentru a amenaja curtea sau grădina în acest stil, poți da o raită pe la târgurile de vechituri și să alegi câteva obiecte care îți fac cu ochiul. De exemplu, poți opta pentru niște scaune din nuiele împletite sau poți achiziționa un cuptor vechi pe care să-l folosești drept element cu rol strict decorativ. Lemnul este un material ce are un rol important în amenajarea unui spațiu rustic. Îl poți folosi la construirea unui foișor, decorarea potecilor sau realizarea unor taburete pentru grădina. Este recomandat ca aceste obiecte să aibă un aspect nefinisat și să fie ușor de observat că au fost realizate manual.

2. Amenajarea curții și grădinii în stil modern

Un spațiu exterior modern este definit de accentul elementelor structurale care îl compun, de liniile clare, dar și de utilizarea unor combinații de materiale. O astfel de curte este, de obicei, împrejmuită de un gard metalic (poți găsi o gama variată de panouri de gard de la MatHaus pe site-ul online al magazinului) și ușor de îngrijit. Este un spațiu care mizează pe funcționalitate, cu colțuri destinate relaxării, unde îți poți primi invitații sau pur și simplu contempla natura. Poți opta pentru poteci pietruite, decorate cu piatră naturală, arbuști exotici, de talie mică și un foișor simplu, placat cu lemn. Mobilierul nu trebuie neapărat să fie creat pentru curte, poți folosi scaune, mese și fotolii care să dea grădinii un aspect de living exterior.

3. Amenajarea curții și grădinii în stil vintage

Pentru a amenaja o curte sau o grădină vintage, optează pentru plantarea trandafirilor albi și roz și a câtorva plante cățărătoare, precum glicina mov, clematita, caprifoiul roz, și iedera, care vor umple spațiul de mireasmă și culoare. Poți completa decorul cu ghivece făcute din cutii din lemn, o roabă veche, ori o stropitoare. Materialele potrivite pentru o curte vintage sunt cărămida, lemnul și elementele metalice, în special fierul și alama. 

4. Amenajarea unui iaz în curte

Amenajarea unui iaz mic sau a unui heleșteu în curte nu este atât de complicată precum pare. Dacă ai puțină îndemânare, nici măcar nu va fi nevoie să apelezi la ajutorul experților. Începe prin a identifica zona cea mai potrivită pentru amplasarea iazului. Este recomandat că această zonă să fie ferită de razele puternice ale soarelui, prin urmare amplasată într-o parte umbroasă a curții. Sapă o groapă de adâncimea dorită, dar ai grijă să nu lovești vreo țeavă subterană. Cimentează groapa, așteaptă ca materialul să se usuce și apoi decorează iazul cu pietre și ghivece cu flori. La final, umple heleșteul cu apă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial