(P) 4 cărți despre relații de cuplu fericite

Secțiunile de cărți despre relații, iubire și viață de cuplu din librăriile online și nu numai, abundă în opțiuni care mai de care mai interesante. Cum poți știi, însă, care dintre acestea conțin sfaturi care să te ajute să ai o relație de cuplu fericită? Dacă vrei să afli și tu cum poți avea o relație de cuplu armonioasă, cum îți poți repara relația sau cum poți să aduci un plus vieții tale emoționale, ne-am gândit să te inspirăm cu câteva titluri interesante. Iată 4 cărți despre relații de cuplu fericite, care cu siguranță te vor învăța totul despre iubire și felul în care privești o relație! 

Primește iubirea pe care o dorești. Ghid pentru cupluri, de Harville Hendrix 

Dacă vrei să-ți transformi relația intimă într-o adevărată poveste de iubire, Primește iubirea pe care o dorești este unul dintre cele mai vândute ghiduri pe acest subiect controversat. În această carte, Harville Hendrix subliniază abilitățile umane de relaționare ce ajută la înlocuirea eficientă a criticilor cu procesul de vindecare, la baza căruia stau dezvoltarea și susținerea reciprocă în relația de cuplu. Acest ghid pentru cupluri descrie o tehnică revoluționară numită Terapia Relațională Imago, ce combină psihologia, științele comportamentale, terapia cognitivă și terapia Gestalt. 

Cartea descrie pe larg etapele relațiilor intime, oferă cititorilor studii de caz și recomandări pentru a putea trece peste obstacolele din viața de cuplu, creând astfel legături mai puternice între parteneri. Primește iubirea pe care o dorești se adresează, așadar, cuplurilor ce se află în orice etapă a relației, în vederea obținerii unei satisfacții emoționale mutuale. 

Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman 

Ești în căutarea unor cărți despre relații de cuplu fericite? Atunci cu siguranța această carte a lui Gary Chapman te va ajuta să înțelegi modul în care ceilalți funcționează atunci când iubesc, dar și cum interpretează aceștia felul în care sunt iubiți. Un lucru este cert: nu toată lumea își exprimă sentimentele în același mod. Tocmai de aceea, Cele cinci limbaje ale iubirii se numără printre cele mai bune cărți despre relații și este indicat să o citești indiferent dacă ești sau nu într-un cuplu. 

Există numeroase forme de manifestare a dragostei despre care Gary Chapman vorbește în cartea sa și, de cele mai multe ori, problemele în cuplu apar atunci când un partener își exprima dragostea într-un anumit limbaj, iar celălalt așteaptă să i se ofere afecțiune într-un limbaj diferit. Cartea este o metodă elegantă de gândire, ce cu siguranță îți va servi în descifrarea partenerului tău!

Secretul căsniciei fericite, de Zig Ziglar 

Și Secretul căsniciei fericite este una dintre cele mai apreciate cărți despre relații. La fel ca și restul cărților din aceeași categorie, volumul de față nu oferă rețeta perfectă pentru o căsnicie sau o relație de cuplu fericită, ci descrie problemele cu care se poate confrunta un cuplu căsătorit, sugerând cele mai diverse rezolvări pentru acestea. 

Zig Ziglar este de părere că atât o căsnicie fericită, cât și repararea uneia nefericite, ține de efortul pe care ambii parteneri sunt dispuși să-l depună în ideea mărturisirii și demonstrării iubirii ce i-a adus împreună. Autorul cărții nu este un idealist și este conștient că niciun cuplu sau nicio căsătorie nu este ferită de conflicte, însă te învață să-ți găsești puterea de a o lua de la capăt și de a comunica mai eficient. 

Ține-mă strâns în brațe! Șapte conversații pentru o viață plină de iubire, de Dr. Sue Johnson

Ține-mă strâns în brațe! te ajută să descoperi mecanismele iubirii și felul în care te poți conecta emoțional cu persoana iubită. În cartea sa, Sue Johnson încearcă să le arate partenerilor de cuplu pașii pe care trebuie să-i urmeze în ideea redescoperirii drumului unul spre celălalt. Citind această carte vei descoperi că, atâta vreme cât ambii parteneri sunt generoși, deschiși și sensibili unul față de celălalt, este imposibil să nu se sudeze o legătură emoțională puternică între cei care formează cuplul. 

Din această carte vei învăța și cum să nu agravezi și mai mult problemele deja existente într-o relație, autoarea inducând ideea că, pentru problemele emoționale există soluții de natură emoțională. 

Inspiră-te și tu din ideile de cărți despre relații menționate mai sus, și cu siguranță cele învățate îți vor fi de folos în relația actuală sau atunci când ești în căutarea unui partener de viață. Îmbogățește-ți viața sentimentală prin intermediul acestor cărți și încearcă să aplici cât mai multe idei din cele studiate, pentru o viață de cuplu așa cum ai visat! 

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial