(P) 3 situații în care ai nevoie să închiriezi stivuitoare

Utilajele de stivuire, de ridicare și amplasare a anumitor produse sau elemente, sunt prezente în aproape orice segment al afacerilor prezente. De la depozite de mărfuri la șantiere de construcții, fiecare dintre aceste facilități necesită operațiuni de amenajare și implicit de utilizare a stivuitoarelor. Totuși, când poți ști că ai nevoie de un stivuitor și mai ales, când știi că acesta trebuie închiriat și nu achiziționat? Discutăm răspunsurile la acest material în cele ce urmează.

Gestionarea lucrărilor de șantier

Pe șantierele de construcții este întotdeauna nevoie de stivuitoare. Ca și celelalte utilaje de construcții, precum incarcatoarele frontale mici sau buldoexcavatoarele, stivuitoarele sunt direct implicate în procesul de lucru. Cu ajutorul lor sunt aduse în șantier utilaje sau materiale de construcții și tot cu ajutorul lor pot fi elevate aceste produse, astfel încât lucrările în șantier să evolueze fără probleme.

Lucrările de șantier nu sunt însă permanente, mai ales dacă realizezi o construcție în regie proprie, așa că nu va renta să investești în stivuitoare noi, ci să le închiriezi, de la firme specializate în domeniu.

Înainte de închirierea efectivă ar trebui să fii atent la detalii precum: capacitatea portantă, puterea, calitatea produsului și brandul sunt care este realizat, dar și condițiile de utilizare oferite de firma care se ocupă de închiriere. 

Gestionarea unui magazin cu multe produse sau a depozitelor

Depozitele sunt în general cele mai cunoscute facilități care au nevoie de stivuitoare, iar acest lucru se întâmplă pentru că la volume mari de produse se recurge adesea și la amplasarea lor pe verticală. Dincolo de lamelele puternice de susținere, stivuitoarele au și sisteme hidraulica care realizează elevarea acestor lamele, reușind astfel să ridice aproape orice greutate la înălțimea dorită. 

În unele cazuri poate fi vorba despre paleți întregi de materiale de construcții sau de produse alimentare sau de orice alt tip de produse, în funcție de nișa depozitelor sau a magazinelor, dispozitive sau echipamente care necesită atenție, drept pentru care și dispozitivul ales pentru transport și poziționare ar trebui să fie unul care să permită realizarea poziționării corecte și eficiente.

Cum este și firesc, nu este nevoie să cumperi un astfel de stivuitor, mai ales dacă nu ai și un spațiu în care să îl poți depozita, așa că cea mai simplă metodă este tot închirierea, cea care de altfel te poate scuti de neajunsul costurilor foarte mari de investiție. Închirierea îți oferă posibilitatea de a folosi stivuitorul la nevoie, cu costuri mai mici, drept pentru care și amortizarea va fi mai rapidă.

Mutări de obiecte în grădină sau chiar debarasarea unui spațiu de zăpadă

Deși în primă fază poate părea greu de crezut, stivuitorul poate funcționa la fel de bine și pentru lucrări de curățare a zăpezii, însă pentru aceasta este nevoie și de montarea unui plug în partea frontală. În acest fel, trecerea sa va avea proprietatea de a înlătura zăpada nedorită, făcând astfel loc și facilitând circulația.

Stivuitorul se folosește și pentru transportul sau mutarea unor elemente mai speciale, cum ar fi spre exemplu decorațiunile de grădină, care se pot sparge, mutarea datelor sau a pavajelor dispuse pe paleți și aducerea lor acolo unde este nevoie sau mutarea oricărui tip de material acolo unde este nevoie de acesta.

Stivuitoarele pot ajuta chiar și în realizarea proiectelor de tip DIY, acolo unde este nevoie de ajutor în ceea ce privește ridicarea unor obiecte sau poziționarea lor într-un anumit context, însă pentru aceasta nu va fi nevoie să cumperi efectiv un stivuitor, ci să închiriezi și să te bucuri de beneficiile pe care un astfel de sistem ți le poate oferi cu un minim de efort. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial