(P) 20 de ani în Siberia”, un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence

Teatrul Național 'I. L. Caragiale' din București vă invită pe 20 și 27 iunie, de la ora 20:00, la Sala Atelier să vedeți  „20 de ani în Siberia' după cartea de memorii a Aniței Nandriș Cudla, în regia lui Sorin Misirianțu – Un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul trăit în Gulagul sovietic.

Anița a fost deportată împreună cu cei trei fii ai săi în Siberia, la Cercul Polar, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după ce Bucovina de Nord fusese ocupată de Uniunea Sovietică.

Separată de soțul și de mama bolnavă, pe care nu avea să-i revadă niciodată, a supraviețuit regimului de înfometare, bolilor și muncii într-un mediu extrem de dur, reușind să își crească cei trei fii și să se întoarcă cu ei pe plaiurile natale în 1961. Cartea sa de memorii a fost tipărită abia după 1989, în România, la Editura Humanitas, fiind distinsă cu Premiul „Lucian Blaga' al Academiei Române.

A fost tradusă în mai multe limbi de circulație internațională. Monica Lovinescu spunea că  „După o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastră ca neam ar trebui să dispară.'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial