Olena Zelenski, interviu emoționant dintr-o locație secretă: „Rezistența noastră, ca și viitoarea noastră victorie”

Vorbind recent dintr-o locație nedezvăluită din Ucraina, Olena Zelenski și-a exprimat admirația și recunoștința față de celelalte femei care, spune ea, joacă un rol crucial în rezistența țării sale împotriva invaziei ruse.

„În Ucraina sunt cu 2 milioane de femei mai multe decât bărbați. În zilele noastre, această statistică capătă un întreg sens. Rezistența noastră, ca și viitoarea noastră victorie, are și o față deosebit de feminină.

Femeile luptă în armată, sunt înscrise în apărarea teritorială, sunt fundamentul unei mișcări puternice de voluntari care să aprovizioneze, să livreze, să hrănească', a declarat Olena Zelenski, în vârstă de 44 de ani, pentru ziarul francez Le Parisien, scrie People.

Ea a enumerat modurile în care femeile ucrainene țin țara de când Rusia a atacat pe 24 februarie. Chiar și femeile însărcinate, care ar putea să nu fie în stare să lupte sau să lucreze, au dat dovadă de fapte remarcabile de curaj, a spus ea.

„De la începutul războiului, au venit pe lume peste 4.000 de copii. S-au născut în subsoluri, în metrou, în adăposturi anti-bombe… și uneori în maternități bombardate, așa cum s-a întâmplat în Mariupol. Altele pur și simplu își fac treaba, în spitale, farmacii, magazine, transport, servicii publice pentru ca viața să continue', a mai spus ea pentru sursa mai sus menționată.

Deși întreaga familie a președintelui Volodimir Zelenski este vizată de forțele ruse, soția acestuia a cerut ajutor Primelor Doamne din Europa. Brigitte Macron, a fost una dintre primele care au răspuns, a spus Olena Zelenski pentru Le Parisien, după ce a contactat-o la începutul războiului în numele celor peste 3,5 milioane de refugiați din Ucraina.

„Când Rusia a atacat Ucraina și oamenii noștri au început să caute un loc sigur, am cerut sprijinul primelor doamne ale lumii. Apelul meu a fost auzit. Aș dori să le mulțumesc tuturor europenilor care acum ne ajută poporul, care adăpostesc, hrănesc, încurajează.

Îmi imaginez că este greu și pentru voi. La fel ca și noi, nu erați pregătiți pentru asta. Dar felul în care ați reacționat… Merită premiul Nobel colectiv pentru pace! Ucrainenii sunt oameni minunați și foarte recunoscători. Copiii noștri nu vor uita niciodată ceea ce faceți pentru noi', a mai spus Prima Doamnă a Ucrainei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete