(P) Obiceiuri simple care ne pot ajuta să avem casa mereu curată. De ce este bine sa apelati la o spalatorie profesionala de covoare

 

Pentru că știm cât de important este pentru sănătatea noastră fizică, emoțională și psihică să locuim într-o casă curată, mulți dintre noi ajungem să petrecem o zi întreagă de weekend curățând fiecare colț al casei și aspirând de dimineață și până seară. Totuși, dacă veți adopta mici obiceiuri zilnice menite să mențină ordinea și curățenia, veți vedea că sarcina de curățare a casei devine mai ușoară, mai rapidă și mai suportabilă. 

La drept vorbind, cu așa un stil agitat de viață și cu nenumărate lucruri de făcut în fiecare zi, curățenia casei devine pentru toți o povară. În special oamenii cu copii sau cu programe foarte încărcate de lucru s-au obișnuit cu o casă mai tot timpul în dezordine, visând adesea la o locuință mai ordonată, armonioasă și primitoare. 

Iată că putem adopta câteva obiceiuri simple care ne vor menține casa curată și îngrijită. Ceea ce contează foarte mult este să fim constanți odată ce începem să punem în aplicare aceste simple strategii, tocmai pentru a deveni un obicei. 

Stabiliți de ce este important să locuiți într-o casă curată și organizată si poate cel mai important cu covoare curate si parfumate.

Mai ales dacă aveți copii de vârstă mică, este esențial să le oferiți o educație timpurie privind curățenia casei și, de asemenea, să îi implicați în sarcinile zilnice. S-ar putea spune că există trei avantaje principale de a locui într-o casă curată. În primul rând, riscul de boli este unul mult mai mic. 

Acumularea de praf și de bacterii este o cauză foarte frecventă a afecțiunilor alergice sau a altor tipuri. În al doilea rând, o casă curată înseamnă o dispoziție mai bună. Tuturor ne place să trăim în ordine și să simțim un parfum plăcut în mediu. 

Acest lucru are un impact imens, cel puțin inconștient, asupra stării de spirit și a sarcinilor pe care le efectuăm de acasă. În al treilea rând, atunci când facem curat, ardem și calorii.

Oricât de surprinzător ar părea, curățenia casei arde mai multe calorii decât mersul pe jos sau sportul la sală, pentru că ne punem în mișcare tot corpul. Dacă nu vă place ideea de a vă vedea copiii stând în fața televizorului sau calculatorului, le puteți atribui câteva sarcini simple care previn sedentarismul.

Curatarea covoarelor si pastrarea pardoselilor curate

Dacă vom petrece doar 5-10 minute în fiecare zi pentru a curăța pardoselile, mai ales din încăperile cele mai circulate, întreținerea lor va deveni mai ușoară. În loc să lăsăm praful, murdăria și resturile alimentare să se acumuleze, putem aspira zilnic sau măcar de trei ori pe săptămână. 

Dacă aveți copii mici sau suferiți de alergii, astm sau infecții respiratorii, fie îndepărtați covoarele, fie apelați la ajutor extern pentru curățarea profesională a covoarelor. Fast Clean Karpe este o astfel de firma in orasul Constanta. Se afla pe Strada Calugareni 21, Constanta 900178 sau pot fi contactati la telefon 0770 210 210 sau online pe www.fastclean.ro, sunt o spalatorie covoare Constanta si va oferă servicii profesionale de curățare covoare special concepute și mochete, dar și servicii la domiciliu de curățare fotolii, canapele, saltele și tapițerii. Folosesc numai echipamente profesionale, curata in profunzime si elimina mirosurile neplacute. Spalarea covoarelor si livrarea se face cu rapiditate. 

Faceți paturile. Nu este activitatea cea mai plăcută din lume, dar din momentul în care ne vom face patul, vom avea senzația că dormitorul nostru este mai ordonat și mai curat. Cel mai bine este să ne facem patul la trezire și chiar să deschidem fereastră măcar pentru 10 minute. 

Așternuturile trebuie schimbate cel puțin de două ori pe săptămână, dar dacă treceți printr-o perioadă de gripă sau răceală, schimbați așternuturile zilnic. De asemenea, dacă suferiți de acnee, încercați să schimbați măcar fețele de pernă zilnic. 

Dacă există un singur gest pe care îl facem cu toții și care contribuie la o casă tot timpul dezordonată este acela de a ne lăsa hainele împrăștiate peste tot. Pentru a evita acest lucru, ar fi bine să vă formați obiceiul de a pune fiecare lucru la locul său. 

Când ajungeți acasă, puneți hainele și pantofii în dulapuri. După baie, puneți hainele murdare în coș. Acestea sunt acțiuni minime, dar care provoacă un impact vizual deosebit. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial