O femeie arată adevărul crud al corpului de după naștere: „Nimeni nu a discutat niciodată despre asta”

În fiecare zi, corpul feminin este expus la tot mai multe judecăți din partea societății. Fluxurile de social media sunt pline de fotografii nerealiste care pot face cu adevărat pe cineva să se simtă inconfortabil în propria piele.

Pentru femeile cu trupul modificat postpartum, acest subiect poate fi cel mai sensibil. Pentru a-i sprijini pe ceilalți, această mamă curajoasă a decis să nu se mai ascundă în spatele unor filtre sau piese de îmbrăcăminte și să îmbrățișeze defectele care o fac cu adevărat specială.

Majoritatea mamelor nu sunt pregătite pentru provocările care vin după naștere. Danisha, o mamă a 4 copii, a început recent să împărtășească pe rețelele de socializare parcursul ei în ceea ce privește acceptarea corpului ei. La început, i-a fost foarte rușine și a încercat în mod constant să își ascundă burta postpartum, dar cu ultimul ei copil, a vrut o schimbare.

„Nu am știut că voi avea atât de multă piele lăsată ca acum și vergeturi. Nimeni nu a discutat niciodată despre asta, doctorii mei nu au discutat despre asta. Nu am știut că trupul meu nu va mai arăta la fel. Dar vreau să-mi accept corpul și sunt fericită acolo unde sunt”, a explicat mama, scrie Bright Side.

Văzând o mulțime de celebrități și modele care pozează cu burțile lor de gravide le poate da o imagine greșită viitoarelor mămici. Le pot face să creadă că perfecțiunea poate exista și că ceva ar putea fi în neregulă cu propriile lor corpuri, scăzându-le chiar încrederea în ele până la punctul în care uită să se iubim pe ele însele.

Într-una dintre postările sale de pe Instagram, ea le-a atras atenția altor mame că sunt iubite, spunând: „Nu lăsați societatea să vă păcălească să credeți că trebuie să fiți “reparate”. Corpul tău nu este greșit, ci societatea!”.

Se așteaptă ca femeile să revină rapid la corpul lor de dinainte de sarcină. Pentru multe mame, acest lucru se poate simți ca și cum ar fi străine în propria lor piele. Să lupți împotriva corpului tău înseamnă să pierzi bătălia în cele din urmă, dar să știi cum să îl accepți și să începi să te iubești din toate unghiurile este un alt tip de iubire pură care poate avea loc doar dacă mama este 100% pregătită să o facă.

danishaSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

Onestitatea brutală din spatele postărilor Danishei o face pe aceasta să fie și mai mândră de cine este. “Corpul nostru este menit să evolueze și să se schimbe, asta se întâmplă odată cu creșterea, nu corpul fiecăruia se va schimba la fel și asta este în regulă”, a recunoscut ea. “Corpul meu minunat a purtat 4 binecuvântări frumoase, burta mea este o amintire a acestui lucru și semnifică creșterea. Mi-a luat mult timp să o accept, să o iubesc și să o apreciez.”

În ciuda comentariilor negative care vin de pretutindeni, să știi cum să-ți păstrezi pozitivitatea este una dintre cele mai dificile sarcini cu care se confruntă oamenii atunci când se arată cel mai vulnerabili online.
“Am o borsetă, am o piele moale și elastică, lăsată. Nu trăsăturile mele fizice sunt ceea ce o face frumoasă, ci faptul că trupul meu a fost capabil să creeze viața în sine pentru a patra oară. Sunt puternică ca mamă”.

Danisha nu lasă comentariile negative să o oprească. Faptul că arată realitatea crudă din spatele corpului unei mame este de mare ajutor și pentru alte mame de acolo. “Multe mămici nu sunt pregătite pentru postpartum.”

Uneori, în ciuda tuturor eforturilor și a muncii noastre pentru a ne menține corpul în formă, genetica se poate implica și poate crea o persoană diferită în oglindă. Ea a explicat: “Îmi place când oamenii îmi spun că, dacă mi-aș fi hidratat mai mult pielea, atunci burta mea nu ar fi arătat “așa” sau dacă aș fi purtat un dispozitiv de menținere a taliei nu aș fi avut o burtă și chiar mai mare dacă aș fi ținut o dietă sau aș fi făcut mai multă mișcare, atunci burta mea nu ar fi fost atât de “mare”.”

Mama a 4 copii a continuat: “Realitatea este că genetica joacă un rol important. Burta mea este așa din cauza a 4 motive. Am creat viața de 4 ori și niciun ulei sau cremă nu ar fi prevenit-o în mod miraculos. Pielea mea lăsată, vergeturile și alte semne de dragoste sunt amintiri ale nașterii copiilor mei.”

Fiecare mamă este specială în felul ei și nimeni nu merită să fie discriminat din cauza aspectului său.

“Pentru mama care se privește în oglindă: Este complet normal să nu mai încapi în hainele de dinainte de sarcină pe care corpul tău le-a depășit pentru a face loc frumoasei tale binecuvântări. A te mări nu este ceva de care să te simți rușinată”, a declarat Danisha.

Înțelegerea modului de a iubi vergeturile și de a accepta schimbările corporale poate fi unul dintre cei mai dificili pași pe care o mamă îi poate face. Acestea sunt un răspuns natural al corpului.

Indiferent de cum arătăm la exterior, indiferent dacă ne deosebim prin culoarea pielii sau prin greutate, toți oamenii sunt speciali în felul lor, iar corpurile noastre fac o treabă extraordinară pentru a ne menține în viață. În efortul de a-i încuraja pe cei din jurul ei, această mamă subliniază: “Indiferent dacă alegi să-ți acoperi burta sau nu, ești în continuare demnă, ești în continuare frumoasă”.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate