O asistentă a fost condamnată la închisoare pe viață, după ce a ucis șapte bebeluși. Ea le-a injectat aer și insulină

Lucy Letby, o asistentă medicală din Marea Britanie, a ucis șapte bebeluși și ar fi încercat să ucidă încă șase pe parcursul a 12 luni. Asistenta a fost acum condamnată la închisoare pe viață.

Asistenta medicală britanică Lucy Letby își va petrece restul vieții în spatele gratiilor pentru uciderea a șapte nou-născuți, a decis luni instanţa. Ea nu va avea posibilitatea de eliberare condiţionată, informează Reuters.

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, este acuzată de otrăvirea a doi pacienți cu insulină și de sabotarea tratamentului altora în cadrul unei campanii care a durat un an. Unii dintre ei aveau doar câteva zile, sau chiar ore.

„A fost un demers crud, calculat și cinic de ucidere a copiilor, care i-a implicat pe cei mai mici și mai vulnerabili nou-născuţi', a declarat judecătorul James Goss, la finalul procesului, potrivit libertatea.ro. Judecătorul a anunţat că asistenta îşi va petrece restul vieţii în spatele gratiilor, fără nicio perspectivă de eliberare condiţionată. „A existat o răutate profundă, la limita sadismului, în acțiunile tale… Nu ai nicio remușcare. Nu există factori atenuanți… Îți vei petrece restul vieții în închisoare', a spus el, în timp ce părinții bebelușilor plângeau în sala de judecată.

Descrisă ca fiind o „prezență nocivă și răuvoitoare” în unitatea neonatală a NHS, Letby este, de asemenea, acuzată că a încercat de mai multe ori să ucidă unii dintre copii. Procurorul Nick Johnson KC a declarat în fața instanței că metodele au variat. Unii bebeluși au fost injectați cu aer, în timp ce altora li s-a administrat prea multă insulină sau lapte.

Lucy Letby s-a declarat nevinovată

„Susținem că, uneori, Lucy Letby a încercat să ucidă același copil de mai multe ori. Uneori, un copil pe care a reușit să-l omoare, nu a reușit să-l omoare prima dată când a încercat, sau chiar a doua oară, iar într-un caz chiar a treia oară”, a declarat procurorul Nick Johnson, potrivit The Sun.

Lucy Letby s-a declarat „nevinovată” la fiecare dintre cele 22 de acuzații care i-au fost citite.

Asistenta, care lucra în unitatea neonatală de la Spitalul Countess of Chester din 2012, și-ar fi început „activitatea' ucigând trei bebeluși pe o perioadă de două săptămâni în iunie 2015.

Ea ar fi ucis în total cinci băieți și două fete între acea dată și iunie 2016.

Letby a ucis doi frați gemeni în zile consecutive, a declarat tribunalul Manchester Crown Court.

Presupusele victime în cele zece tentative de omorm în aceeași perioadăm sunt cinci băieți și cinci fete. Letby este acuzată, de asemenea, că a încercat să ucidă o fetiță de trei ori, inclusiv de două ori în aceeași zi.

Absolventa Universității din Chester a încercat, de asemenea, să ucidă același băiețel de trei ori, de două ori în aceeași zi, susține acuzarea.

„Countess of Chester este un spital general foarte aglomerat, iar în cadrul maternității există o unitate neonatală care se ocupă de copiii prematuri și bolnavi.

În acest sens, spitalul este la fel ca multe altele din Marea Britanie, dar, spre deosebire de multe alte spitale, în cadrul unității neonatale, un asasin era la lucru”, a mai susținut procurorul în fața juriului.

El a spus că o creștere bruscă a numărului de decese neașteptate și de colapsuri catastrofale i-a alarmat pe medici.

„Înainte de 2015, statisticile privind mortalitatea în unitate erau comparabile cu cele ale altor unități similare. Dar în următoarele 18 luni sau cam așa ceva, a existat o creștere semnificativă a numărului de bebeluși care mureau și a numărului de colapsuri catastrofale grave.

Această creștere a fost observată de medici. Îngrijorarea lor era că starea bebelușilor se deteriora în mod neașteptat și nu numai că bebelușii sufereau colapsuri grave, dar nu răspundeau la resuscitarea adecvată și în timp util', a mai spus Nick Johnson.

Ulterior, medicii au observat că decesele neașteptate „aveau un numitor comun, prezența unei singure asistente neonatale, iar acea asistentă era Lucy Letby.”

Majoritatea evenimentelor s-au întâmplat când Letby era în tura de noapte, dar s-au schimbat când ea a fost trecută la tura de zi, a declarat el în fața instanței.

Unii dintre micuți au fost injectați cu aer, iar alții cu insulină. Lucy Letby, din Hereford, neagă cele 22 de acuzații de crimă și tentativă de omor.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri