A murit Doina Cernea. Interpreta de muzică populară s-a stins după o grea și îndelungată suferință

A murit Doina Cernea

A murit Doina Cernea, una dintre vocile de aur din zona Giurgiului. Interpreta de muzică populară s-a stins după o suferinţă grea și îndelungată. Doina Cernea a cântat, prin anii 80, alături de Liviu Vasilică, iar munca și talentul i-au fost răsplătite cu nenumărate premii.

A murit Doina Cernea! Interpreta nu avea familie

Cântăreața nu avea altă familie decât un frate mai mare, Costel Cernea, căruia îi spunea „Nenicuţu'. Ei doi sunt singurii fraţi supravieţuitori din 11 copii ai părinţilor.

Conform www.giurgiu-news.ro, vestea morții artistei a fost dată de promotorul folclorului giurgiuvean, Ilie Klement, care a publicat un mesaj emoționant: 'A căzut cortina! Folclorul muntenesc este, de azi, mai sărac cu o stea… Interpreta DOINA CERNEA a plecat în ultimul turneu artistic fără întoarcere, după o lungă și grea suferință! A lăsat în urma ei un repertoriu autentic, o colecție impresionantî de costume și multe amintiri frumoase! Dumnezeu să te ierte, prietenă și colegă dragă!… Trupul neînsuflețit va fi depus la capela Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Giurgiu!'.

Într-o postare pe facebook, o colegă de breaslă, cunoscuta interpretă Silvana Rîciu, îi îndeamnă pe toți cei care au apreciat muzica Doinei Cernea, să meargă la căpătâiul ei pentru a-i aprinde o lumânare și a-i pune o floare.

“Am aflat cu tristeţe că a murit încă o interpretă de muzică populară, Doina Cernea de la Giurgiu… După o lungă și grea suferinţă… O cunosc de mulţi ani, venea des în emisiunile mele. Dumnezeu s-o odihnească în pace! Mergeţi, dragi interpreţi, să îi duceţi o floare şi să îi aprindeţi o lumânare la catedrala din centrul orașului Giurgiu, că ea săraca nu avea familie”, este mesajul publicat de Silvana Rîciu.

“Într-o lume prea grăbită, aflată în goană după câştig, uităm că suntem muritori… Vedetismul a luat locul sufletului. Valorile se sting in sărăcie si uitare… Banul, faima şi mândria au pus stăpânire peste cei unşi cu tot felul de miruri lumeşti. Îmi pare rău să vă spun că de astăzi, DOINA CERNEA a intrat într-un alt destin”, scrie și interpreta Polina Gheorghe.

Sursa foto: facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete